Home / Sve vijesti / Ekonomija / Privreda / Plazma keks i Nestle Adriatic najomiljeniji u Srbiji

Plazma keks i Nestle Adriatic najomiljeniji u Srbiji

BEOGRAD, Priznanja Moj izbor, za najbolje domaće proizvode i brendove u Srbiji po mišljenju potrošača, dodeljena su u utorak, u organizaciji Udruženja Moja Srbija i Privredne komore Beograda i uz podršku Grada Beograda.

Titulu Najomiljeniji domaći proizvod u Srbiji ponio je Plazma keks kompanije Bambi, dok je zvanje Najomiljeniji proizvođač u Srbiji dobila kompanija Nestle Adriatic.

Nagrade Moj izbor dobili su Zlatiborac u kategoriji Meso i mesne prerađevine, Dijamant ulje u kategoriji Ulje, prilozi i prelivi, Začin C u kategoriji Supe, brašno i dodaci jelima, Ždrepčeva krv u kategoriji Vino, Zaječarsko pivo u kategoriji Pivo, Merix u kategoriji Kozmetika i sredstva za higijenu, Nectar Family u kategoriji Bezalkoholni napici, Legend u kategoriji Odjeća, obuća i proizvodi od tekstila, Plazma keks u kategoriji Slatkiši, MTS Telekom Srbija u kategoriji Računari i telekomunikacije, Maxi u kategoriji Trgovina, Simpo u kategoriji Namještaj, Radio S u kategoriji Radio stanice i Blic u kategoriji Dnevne novine.

Priznanje Moj izbor dodjeljuje se sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i poboljšanja kvaliteta robe i usluga u Srbiji i prepoznatljivo je po tome što se dodjeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača.

Osnovni uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porijekla, bez obzira na strukturu vlasništva firme koja ga proizvodi. Izuzetno, za ovo priznanje se mogu nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji, visoka društvena odgovornost i slično. Ekapija

Izvor