Home / Sve vijesti / Ekonomija / Privreda / Podravkinim radnicima veće najniže plate

Podravkinim radnicima veće najniže plate

ZAGREB, Nakon četveromjesečnih pregovora unutar Grupe Podravka između pregovaračkih timova poslodavca i sindikata donesene su mjere koje će dodatno poboljšati materijalni status i prava radnika Grupe Podravka.  

Tako će se Podravkinim radnicima s najnižom platom ista povećati za oko 1000 kuna neto čime će se najniži koeficijent podići s dosadašnjeg 1,20 na 1,67.

Među dogovorenim mjerama, između ostalog, nalazi se i povećanje fiksnog dodatka za radnike s dosadašnjih 400 na 470 kuna neto, a isplaćivaće se i naknada troškova mjesnog prijevoza u iznosu od 170 kuna neto.

Takođe, poslodavac će godišnje za svakog radnika uplaćivati svojevrsnu štednju od 1000 kuna u 3. penzioni stub, proporcionalno broju mjeseci koje radnik provede u radnom odnosu.

Pored toga, povećaće se iznosi jubilarnih nagrada te će se povećati i novčana pomoć u slučaju smrti člana uže porodice s dosadašnjih 2500 na 3000 kuna neto.

Dogovoreno je i povećanje jednokratnog dodatka na platu prigodom Uskrsa za 50 %, s dosadašnjih 400 na 600 kuna neto.

“Bez zadovoljnog radnika nema niti uspješne kompanije. Danas je radnik u fokusu svih političkih i privrednih scena i nastupa, a vidimo i da je mobilnost radnika u EU sve veća. Zato smo prije četiri mjeseca započeli pregovore sa sindikatima i došli do rješenja za 2019. godinu. Dogovorene izmjene i dopune samo su početak puta kojim ćemo nastaviti u daljnjim razdobljima, a sve s ciljem povećanja socijalne odgovornosti i tržišne orijentiranosti te poboljšanja kompanijske klime”, izjavio je predsjednik Uprave Marin Pucar.

Tri sindikata koji djeluju u Grupi Podravka, PPDIV, SINPOD i Nezavisni sindikat Podravke izrazili su zadovoljstvo ugovorom. Indikator.ba

Izvor