Home / Sve vijesti / Politika / ПОКС: Очекујемо брзо проналажење убица гардиста

ПОКС: Очекујемо брзо проналажење убица гардиста

БЕОГРАД – Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља коначно интензивирање истраге случаја убиства гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића у касарни на Топчидеру.

– Борис Тадић је имао довољан ауторитет, док је био председник, да реши овај случај, а уместо тога га је заташкавао. Жалосно је да родитељи страдалих младића већ 14 година чекају да се нађу убице њихових синова и да Србија није имала капацитета да сама спроведе истрагу него је тражена помоћ ФБИ и других страних служби. Краљевина Србија је заратила са Аустроугарском јер није хтела да прихвати страну полицију да вршља по нашој земљи 1914.године, а ми смо за време Тадићевог мандата позивали добровољно стране агенте у помоћ. Ствари се полако мењају, држава ради озбиљније на овом случају и Покрет обнове Краљевине Србије даје пуну подршку надлежнима у решавању овог случаја – поручио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС сматра да, осим Бориса Тадића, који је већ саслушан, потребно је да буду саслушани и његови најближи сарадници из тадашњег државног врха. Да је постојала политичка воља, овај случај би већ одавно био решен.
Цела Србија чека правду за убијене гардисте, а нарочито њихове породице. За Србију расветљавање овог случаја и кажњавање одговорних мора да буде приоритет.

Информативна служба
Покрет обнове Краљевине Србије