Home / Sve vijesti / Politika / ПОРОДИЦЕ УБИЈЕНИХ И КИДНАПОВАНИХ НА КОСОВУ: „Подршка Харадинају значи његову заштиту од процесуирања“

ПОРОДИЦЕ УБИЈЕНИХ И КИДНАПОВАНИХ НА КОСОВУ: „Подршка Харадинају значи његову заштиту од процесуирања“

Грачаница – обиљежен Међународни дан несталих (Архив) Фото: РТРС, СРНА

Удружење породица киднапованих и убијених на Космету саопштило је да су сви који су подржали премијера самопроглашеног Косова Рамуша Харадинаја, кога Србија терети због убистава и тешких злочина на Косову током 1998. и 1999. године, и његову Владу свјесни чињенице да су заштитили вође ОВК од процесуирања пред Специјалним судом за злочине ОВК над Србима.

У саопштењу је наведено да породице киднапованих и убијених разумију ситуацију
и живот преосталих Срба у енклавама на Космету, као и да поштују бригу Србије за опстанак српског живља у тим српским селима, али да српски мученици који су положили своје животе и који су жртвовани због Србије не смију бити заборављени.

Из Удружења је поручено да ће породице наставити борбу за правду и за истину о томе да су Харадинај, Хашим Тачи, браћа Љимај и многи други злочинци.

Бивши специјални изасланик генералног секретара УН на Косову Сорен Јесен-Петерсен данас је Харадинају честитао избор на мјесто премијера самопроглашеног Косова, истакавши да је срећан што се Харадинај „коначно вратио тамо гдје припада“.

Izvor

Ostavite odgovor