Home / Sve vijesti / Ekonomija / Privreda / Potpisan memorandum o saradnji sa komorskim investicionim forumom

Potpisan memorandum o saradnji sa komorskim investicionim forumom

SKOPLJE, U Skoplju je juče potpisan Memorandum o saradnji između regionalne platforme “Samit 100” i Komorskog investicionog foruma, tijela za regionalnu saradnju privrednih komora Makedonije, Srbije, BiH, Albanije, samoproglašenog Kosova i Crne Gore. 

Cilj memoranduma, potpisanog u okviru šestog godišnjeg “Samita 100”, jeste da okupi sve snage iz privatnog sektora i jake regionalne kompanije da zajedno rade na sprovođenju dogovorenih projekata iz Berlinske inicijative, rekli su predsjedavajući “Samita 100” Živko Mukaetov i predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Mukaetov je izjavio je da je potpisivanjem Memoranduma zvanično dogovorena regionalna saradnja “Samita 100”, istakavši da je cilj potpisanog dokumenta podsticanje privredne saradnje i unapređenje konkurentnosti regionalne i ekonomija zemalja zapadnog Balkana.

Govoreći o povezivanju regiona i uspostavljanju saradnje s ciljem bržeg prometa robe i usluga, Čadež je rekao da Privredna komora Srbije želi da pomogne u ostvarenju zadataka, kao što su uklanjanje carinskih barijera, sinhronizacija dokumentacije, ali i sinhronizacija ostalih procedura.

“Na nama je da stalno držimo tu temu visoko na agendi i mislim da takva spremnost sada postoji, ali ne smijemo da se opustimo. Ovo je pitanje opstanka našeg regiona”, istakao je Čadež.

“Samit 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope” predstavlja jedinstvenu poslovnu inicijativu koja okuplja najistaknutije poslovne lidere Slovenije, Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije, samoproglašenog Kosova i Albanije.

Komorski investicioni forum formiran je na Samitu o zapadnom Balkanu, održanom u Trstu. Srna

Ključne riječi:&nbsp&nbsp, , , , , , , , , , , ,

Izvor