Home / Sve vijesti / Kultura / ПОЗОРИШТЕ У ФОЧИ: „Ромео и Јулија са срећним крајем“

ПОЗОРИШТЕ У ФОЧИ: „Ромео и Јулија са срећним крајем“

ПОЗОРИШТЕ У ФОЧИ: „Ромео и Јулија са срећним крајем“

10.05.2018. – 17:04

ИСКРА на Фејсбуку

Глумци Омладинског позоришта Гацко извешће у четвртак, 17. маја у Градском позоришту Фоча представу „Ромео и Јулија са срећним крајем“, рађену по тексту Ефраима Кишона  и режији Жељка Милошевића.

Представа је рађена према драми „Да ли је то била шева?“, комаду који омогућава другачији поглед на најпознатију љубавну причу о Ромеу и Јулији, 30 година пошто су преживјели и остварили своју љубав. У Кишоновој сатиричној причи, више година касније познати љубавни пар затичемо у браку из кога је давно ишчезла  романтична заљубљеност, а замијенили је рутина и незадовољство лошим животом.

„У нашој инсенацији Ромео и Јулија кубуре са новцем, али и са двоје малољетне дјеце, посвађаним родитељима, дадиљом и часном сестром, па и неким данашњим, ововременским ликовима као што су приповједач и шаптач позоришта у коме се игра овај комад и за које су судбински везани. Ни сам Шекспир кога призивају у помоћ и моле за ново, неко „боље“ писање и свјетлију будућност,  није Вилијам већ Вилхелмина“, појашњава режисер Жељко Милошевић. Додаје да глумачку екипу чине средњошколци, те да је Омладинско позориште Гацко, иако постоји тек од децембра прошле године, управо са овом поставком и представом побрало значајна признања. Наиме, на овогодишњем Фестивалу средњошколског и омладинског позоришног стваралаштва у Коњицу извођењем ове представе освојили су прво место, док је за најбољу глумицу проглашена Ана Пјешчић која у представи игра улогу Јулије. Награђене су и Ивана Достинић и Марина Јањић за партнерску игру, док је Андреј Шојић добио специјалну награду стручног жирија за глумачко остварење.

У представи играју и Растко Стојановић, Марија Бјелогрлић, Анастасија Стајић, Љиљана Зеленовић, Ивана Суџум и Маја Миловић.

 

Представа почиње у 20 часова, а улаз је слободан.

 

Искра

Izvor