Home / Sve vijesti / Hronika / Pravda za Davida je najiskreniji protest u istoriji Republike Srpske!

Pravda za Davida je najiskreniji protest u istoriji Republike Srpske!

Komentarišući svakodnevne prosteste na Trgu Krajine koje organizuje grupa “Pravda za Davida”, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović u emisiji Puls BN TV je ocijenio da je “ovo najiskreniji protest koji se desio u istoriji Republike Srpske i da ne postoji ništa čistije od ovoga”

Šarović je mišljenja da političarima nije mjesto na platou na Trgu Krajine u Banjaluci na protestima koje organizuje grupa „Pravda za Davida“

„Političari ne treba da se pridružuju protestima, ukoliko porodica ne zahtjeva suprotno“, rekao je Šarović.

On je dodao da je ovo najiskreniji protest koji se desio u istoriji Republike Srpske i da ne postoji ništa čistije od ovoga.

„Čuo sam da su ovi protesti vezani za ukidanje MUP-a Republike Srpske i moram da kažem da je to apsolutno netačno“, naglasio je Šarović.

Šarović je objasnio da je vlast Republike Srpske sama sebi naškodila na početku samog slučaja Dragičević kada je, kako je rekao nastradalog mladića pokušala da kriminalizuje.

Govoreći o stanju u BiH, Šarović je rekao  da je BiH posljednja u nizu zemalja koje pretenduju da postanu član EU i takav status mora hitno da se promijeni.

On je napomenuo da BiH konačno mora da krene putem integracija i privlačenjem stranih investicija, što će, kako je istakao, zaustaviti mlade od iseljavanja iz BiH.

BN televizija