Home / Sve vijesti / Politika / Putin naložio da se tuži američka vlada

Putin naložio da se tuži američka vlada

Zbog zaplene svojine ruskih diplomatskih predstavništava u SAD, ruski predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu spoljnih poslova da tuži američku vladu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Vladimir Putin je ranije najavio da će naložiti preduzimanje pravne akcije zbog kršenja svojinskih prava Rusije od strane Vašingtona, podseća Rojters.

„Kao diplomirani pravnik, kažem da pravo vlasništva obuhvata – pravo na posedovanje, korišćenje i otuđenje imovine. Sjedinjene Države su to pravo oduzele Rusiji. Naložiću ruskom Ministarstvu spoljnih poslova da tuži američke vlasti zbog kršenja naših prava, pa da vidimo kako funkcioniše hvaljeno američko pravosuđe“, rekao je ranije Putin na konferenciji za novinare u Sjamenu.

Teško je razgovarati sa onima koji mešaju Austriju i Australiju, a to je nivo kulture dela američkog establišmenta, rekao je ruski predsednik.

„Vaše pitanje da li sam razočaran Donaldom Trampom je naivno – jer, Tramp nije moja mlada, a ja nisam njegov mladoženja“, rekao je Putin.

Putin je, takođe, rekao da Rusija zadržava pravo da dodatno smanji broj američkog diplomatskog osoblja u Moskvi i da iz zemlje protera još do 155 njih, ali je dodao da to Moskva neće uraditi u ovom trenutku.

 

 

 

RTS

Ostavite odgovor