Home / Sve vijesti / Politika / Putin stiže u Srbiju do kraja godine

Putin stiže u Srbiju do kraja godine

NEĆEMO nikad zaboraviti pomoć Rusije u očuvanju našeg teritorijalnog integriteta. Srbija će nastaviti da čuva svoju nezavisnost i vojnu neutralnost i sigurno neće postati članica NATO, niti nekog drugog saveza. Bez Rusije i njene saglasnosti u Ujedinjenim nacijama nemoguće je da se dobije bilo kakvo rešenje za Kosovo.

To je večeras rekao šef naše države Aleksandar Vučić u Moskvi, gde se sastao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Vučić je prvi svetski zvaničnik koji se susreo sa Putinom, a koji je pre dva dana započeo svoj četvrti mandat u Kremlju.

Uoči današnje vojne parade u ruskoj prestonici, povodom Dana pobede, Putin je srpskom predsedniku najpre rekao da mu je drago što u predvečerje velike svečanosti imaju priliku da neformalno razgovarju o čitavoj lepezi tema.

– Drago mi je da vas vidim ponovo ovde povodom veoma značajnog datuma, povodom završetka Drugog svetskog rata. Uoči velikog Dana pobede, podsećam da su se Rusija i Srbija zajednički borile protiv zajedničkog neprijatelja. A posebno bih istakao da u ovoj godini slavimo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa – naglasio je Putin.

PUTIN STIŽE DO KRAJA GODINE
PREDSEDNIK Putin doći će u Srbiju pre kraja godine, najavio je Vučić večeras, posle njihovog razgovora. Kako je rekao, šef ruske države je prihvatio njegov poziv i ostalo je da se dogovori datum posete: – Pokazaćemo mu tada naše ekonomske rezultate i napredniju armiju nego što je bila kada je poslednji put bio u našoj zemlji.

VIše na Novosti Online