Home / Sve vijesti / Ekonomija / Privreda / Razgovarano o proširenju ekonomske saradnje

Razgovarano o proširenju ekonomske saradnje

SARAJEVO,  Premijer Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić i federalni ministar razvoja, preduzetništva i obrta Amir Zukić razgovarali su juče u Sarajevu sa delegacijom Privredne komore Njemačke za istočnu Evropu o mogućnostma za dodatno proširenje bilateralne ekonomske saradnje. 

Domaćini su goste iz Njemačke upoznali o aktivnostima Vlade FBiH s ciljem stvaranja što boljeg i za strane investitore atraktivnog poslovnog okruženja, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Novalić je rekao da su FBiH potrebne velike njemačke kompanije, koje će integrativno djelovati na ekonomiju, jer se dolaskom stranog kapitala dobija iskustvo, nova znanja i nove tehnologije.

Tokom susreta razgovarano je i o putu, koji BiH mora proći u procesu evropskih integracija, koji je, kako je istaknuto, dug, ali ispravan i isplativ i odvija se uz snažnu podršku Njemačke.

Privredna komora Njemačke za istočnu Evropu je najbitnija organizacija, koja radi na jačanju bilateralnih odnosa NJemačke sa zemljama Jugoistočne Evrope, te zastupa veliki broj njemačkih kompanija zainteresovanih za ulaganja u BiH.

Delegaciju Njemačke, u kojoj su bili i predstavnici nekoliko velikih kompanija, predvodio je izvršni direktor Privredne komore Njemačke za istočnu Evropu Mihael Harms. Srna

Ključne riječi:&nbsp&nbsp, , , ,

Izvor