Home / Sve vijesti / Ekonomija / Registrovano pet, a zatvoreno 11 radnji u Kostajnici

Registrovano pet, a zatvoreno 11 radnji u Kostajnici

KOSTAJNICA – U Kostajnici je u prvih šest mjeseci registrovano pet novih preduzetničkih radnji, dok je istovremeno zatvoreno njih 11, rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

“U istom periodu prošle godine registrovano je sedam novih radnji, a isto toliko je prestalo sa radom”, rekao je Pašić.

On je naveo da se od novootvorenih djelatnosti u 2018. godini dvije odnose na trgovinu i popravku motornih vozila, dvije na ugostiteljstvo i jedna uslužna djelatnost.

Zaključno sa 30. junom, na području opštine Kostajnica bilo je registrovano ukupno 114 zanatsko preduzetničkih radnji, a u pitanju su uglavnom trgovačke radnje, zatim ugostiteljske pa zanatske radnje.

Pašić je dodao da opština Kostajnica radi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja, a s tim u vezi ove godine će dodijeliti osam subvencija za samozapošljavanje u iznosu od 10.000 KM po korisniku, odnosno registrovanoj djelatnosti.

“U opštinskoj upravi je uveden jednošalterski sistem i već nekoliko godina odjeljenje za privredu, finansije i društvene djelatnosti nastoji maksimalno ubrzati proces izdavanja rješenja za obavljanje djelatnosti. Ukoliko je dokumentacija kompletna, rješenje bude gotovo u roku od sat vremena nakon podnošenja zahtjeva”, rekao je Pašić. Srna

Izvor