Home / Sve vijesti / Kultura / РИО ДЕ ЖАНЕИРО: Емир Кустурица и The no smoking orchestra тријумфално започели турнеју у Латинској Америци

РИО ДЕ ЖАНЕИРО: Емир Кустурица и The no smoking orchestra тријумфално започели турнеју у Латинској Америци

РИО ДЕ ЖАНЕИРО: Емир Кустурица и The no smoking orchestra тријумфално започели турнеју у Латинској Америци

12.11.2017. – 23:45

ИСКРА на Фејсбуку

Емир Кустурица и The no smoking orchestra тријумфално су започели турнеју у Латинској Америци синоћњим концертом у Рио де Жанеиру. Више од десет хиљада посетилаца Кустурица и његов оркестар од првог акорда подигли су на ноге и до краја их водили уз плес и скандирање кроу необични свет ове музичке атракције.

Ово је већ трећи наступ Кустуричине групе у Бразилу али први на престижном фестивалу „Мимо“ где се већ традиционално окупљају највеће светске музичке групе и где се у једном од програма приказују и најновија светска филмска достигнућа. Прексиноћ је пред препуном фестивалском двораном приказан нови Кустуричин филм „На млијечном путу“, а гледаоци су на ногама дочекали крај филма и Кустурицу поздравили петнаестминутним аплаузом. На овај начин још једном је потврђен успех овог филма који је већ приказан у више од 40 земаља.

Након Рија Кустурица и оркестар сутра путују у Сантиаго где ће 16. новембра одржати концерт у дворани Театро цауполицан. У главном граду Чилеа вец се тражи карта више. Турнеја се наставља два дана касније у Бразилу.

Тагови: ,

Izvor