Home / Sve vijesti / Ekonomija / Robna razmjena Srbije i Crne Gore premašila 774 miliona evra

Robna razmjena Srbije i Crne Gore premašila 774 miliona evra

BEOGRAD, Ukupna robna razmjena Srbije i Crne Gore u prošloj godini premašila je 774 miliona evra, što je za 9,5 odsto više nego godinu dana ranije. Na Poslovnom forumu AP Vojvodina – Crna Gora, u organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV) i Privredne komore Crne Gore (PK CG), u Novom Sadu učestvovalo je blizu 100 crnogorskih i vojvođanskih privrednika, koji su posle plenarnog dela, održali 50 bilateralnih susreta.

Predsjednik PKV Boško Vučurević je istakao da je PKV, u proteklom periodu, ostvarila veoma uspješnu sa PK CG, a da je Forum jedan u nizu zajedničkih aktivnosti, saopšteno je iz PKV.

“Od izuzetnog je značaja raditi na razvoju međuregionalnih odnosa, jer time unapređujemo i razvoj našeg poslovanja i privrede. Organizovanjem ovog Poslovnog foruma verujemo da ćemo intenzivirati odnose naših komora i učvrstiti veze naših privrednika”, naglasio je Vučurević na jučerašnjem skupu.

Predsjednik PK CG Vlastimir Golubić istakao je da je Poslovni forum, kao i učešće crnogorske poslovne i privredne delegacija na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu predstavljaju, kako kaže, još jednu inicijativu za unapređenje ekonomske saradnje Crne Gore i AP Vojvodine, odnosno input usmjeren za snažniji privredni napredak regiona.

“Već treći put u godinu dana, organizujemo poslovni forum, jer imamo želju i potrebu da već dobru saradnju CG i Vojvodine, podignemo na jedan novi, kvalitetniji nivo”, rekao je Golubović.

Predsjednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež istakao je značaj Poslovnog foruma, na kojem su predstavljene inovacije u oblasti poljoprivrede i IKT sektora.

Prema njegovim riječima, jedna od glavnih tema Foruma je i razgovor za predstavnicima Luke Bar i AD Montecargo Podgorica o uvezivanju sa velikim izvoznicima, prije svega poljoprivrednih proizvoda.

“Rešavanje tog pitanja, direktno će uticati na našu robnu razmenu i sa jedne i sa druge strane. Digitalizacija naše industrije, industrija uopšte i logistika dve su odlučujuće stvari”, rekao je Čadež. Tanjug

 

Ključne riječi:&nbsp&nbsp, ,

Izvor