Home / Sve vijesti / Politika / Rusija: Razlozi za nove sankcije su izmišljeni

Rusija: Razlozi za nove sankcije su izmišljeni

VAŠIGTON – Ruska ambasada u SAD saopštila je da su nove američke sankcije protiv Rusije zbog slučaja Skripalj drakonske i da su razlozi za njihovo uvođenje izmišljeni.

Naglašava se da nalazi Vašingtona nisu potkrijepljeni ni činjenicama ni dokazima, prenosi Reuters.

Sjedinjene Američke Države saopštile su da će 22. avgusta uvesti nove sankcije Rusiji nakon što su utvrdile da je Moskva upotrijebila nervni otrov protiv bivšeg ruskog tajnog agenta i njegove kćerke u Velikoj Britaniji, javio je AP.

“Utvrđeno je da je vlada Ruske Federacije koristila hemijsko ili biološko oružje kršeći međunarodno pravo, ili koristila smrtonosno hemijsko ili biološko oružje protiv svojih državljana”, navela je u sredu portparolka Stejt departmenta Heder Nauert u saopštenju.

Američka TV stanica NBC je javila, pozivajući se na visokog zvaničnika Stejt departmenta, da bi nove sankcije najviše trebalo da pogode izvoz Rusiji osjetljive robe koja se odnosi na nacionalnu bezbjednost.

Skripalj i njegova 33-godišnja kćerka Julija 4. marta pronađeni su u nesvjesnom stanju na klupi u britanskom gradu Solzberiju. Njih dvoje su se oporavili od trovanja.

Tanjug