Home / Sve vijesti / Ekonomija / Privreda / Sa Dodikom i ministrima razgovarano i o novim projektima

Sa Dodikom i ministrima razgovarano i o novim projektima

BANJALUKA, Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da je polaganje kamena temeljca za izgradnju novog pogona preduzeća “Alfa” pozitivna priča za ovaj gradić, kao i da je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i ministrima u Vladi Republike Srpske razgovarano i o nekim novim projektima. 

“Za nas je veličanstven trenutak da u posjeti opštini Modriča bude predsjednik Republike Srpske sa ministrima, jako lijep trenutak da se prepozna sve ono što je Vlada Republike Srpske do sada uradila. Upravo je predsjednik Republike Srpske bio i predsjednik Vlade kada je mnogo donacija dolazilo i kada je Modriča imala bezbroj projekata koje je uradila”, istakao je Krekić.

On je nakon sastanka sa Dodikom i ministrima izrazio zahvalnost za projekte koje je ova lokalna zajednica dobila.

“To mi ne možemo zaboraviti. Bilo bi bezobrazno zaboraviti koliko je Modriča dobila projekata u nekim trenucima i koliko dobija sada od predsjednika Republike i od predsjednika Vlade, zajedno sa ministarstvima koja pomažu pojedine projekte i aktivnosti u Modriči”, naglasio je Krekić.

On je rekao je da je polaganje kamena temeljca za izgradnju novog proizvodnog pogona preduzeća “Alfa”, u kojem će biti zaposleno 60 novih radnika, pozitivna priča za ovaj gradić.

“Sve ovo danas je veoma pozitivno i ja sam ponosan što se to tako dešava”, istakao je Krekić.

On je dodao da je danas razgovarano i o nekim novim projektima.

“To su projekti uređenje Trga `Dr Milan Jelić`, u kome će predsjednik Republike Srpske sigurno učestvovati, razgovarali smo i o kišnoj kanalizaciji i izgradnji kružnog toka gdje je predsjednik Republike naložio direktoru `Puteva Republike Srpske` da to bude u sljedećoj godini. Direktor je to prihvatio”, naveo je Krekić.

On je istakao da su to projekti koji će značiti i poboljšanje života i standarda građana Modriče, te zahvalio svima koji su danas došli u Modriču, sa predsjednikom Dodikom na čelu.

“Hvala što činite i što niste nikada niste zaboravili Modriču ni u jednom trenutku”, rekao je Krekić.

On je naglasio da je opštinska vlast na raspolaganju svim direktorima, ne samo direktoru preduzeća “Alfa” koje je danas bilo u prvom planu.

“Naš stav je da privredni razvoj znači mnogo za grad uz sve ove projekte o kojima smo do sada pričali”, dodao je Krekić.

Odgovarajući na pitanja novinara, on je rekao da je situacija u Modriči veoma stabilna i da u toj opštini nije bilo nikakvih afera, niti potresa.

“Ovde SNSD već 13. godinu drži poziciju sa koalicionim partnerima i smatram da tu poziciju u ovom trenutku sigurno niko ne može da ugrozi. Držaćemo je još dugo s obzirom da znamo kako se radi i da podrška postoji sa vrha, što je ključ uspjeha”, naglasio je Krekić, koji je član SNSD-a.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik položio je juče u Modriči kamen temeljac za izgradnju novog proizvodnog pogona preduzeća “Alfa”, u kojem će biti zaposleno 60 novih radnika.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić. Srna

Ključne riječi:&nbsp&nbsp, , , ,

Izvor