Home / Sve vijesti / Magazin / Zanimljivosti / Sa kakvim zavesama se najbolje kombinuje PVC stolarija

Sa kakvim zavesama se najbolje kombinuje PVC stolarija

Jednom ugrađena, PVC stolarija štedi Vaše vreme i novac na duži rok. Ne samo što, kao najbolji izolator, značajno skraćuje račune za struju i grejanje, već ova vrsta stolarije značajno pozitivno utiče na zdravlje, jer štiti unutrašnji prostor od prodora prašine, vlage i hladnog ili toplog vazduha.To je posebno značajno u zimskom periodu, kada smanjuje novčane izdatke, pa tako značajno utiče na budžet. Tada se značajna novčana sredstva troše na popravku TA peći, kupovinu ogreva i slično, pa je svaka ušteda dobrodošla.

Kao veoma pogodna PVC stolarija se pokazuje i za održavanje, jer ne zahteva dodatna ulaganja i angažman na godišnjem nivou.

Kako se danas PVC stolarija pravi kako u standardnoj beloj boji, tako i sa folijama u boji i teksturi drveta, to se i izbor zavesa može pokazati kao prilično zahtevan za dekoraciju enterijera koji ona izoluje. Stoga Vam mi pomažemo standardnim savetima dekoratera, a Vi odlučite kakva će se PVC stolarija i zavese najbolje uklopiti u Vaš životni ili psolovni prostor.

PVC stolarija u boji drveta

PVC stolarija u boji svetlijeg drveta veoma je zahvalna za različite kombinacije. Dekorateri predlažu da boje zavesa u ovom slučaju kombinujete po principu kontrasta, te da eksperimentišete sa tamnijim nijansama, poput bordo i tamno-ljubičaste. Veoma lepo svetlo drvo izgleda i uz različite šare na tekstilnim zavesama, ali se savetuje da ne preterate, pogotovo ako je PVC stolarija prekrivena folijom na kojoj se jasno vide šare drveta. Druga opcija, takođe veoma zahvalna za svaki eksperimet, jesu rolo-zavese u drečavijim bojama, koje će sjajno istaći PVC stolariju kao okvir.

Tamnije nijanse drveta kojima se PVC stolarija prekrivena folijom odlikuje takođe treba uklapati po suprotnosti sa svetlijim nijansama ili bojama zavesa. Naravno, sa belom ili svetlom bež nikada ne možete pogrešiti, ali ako biste voleli nešto malo neobičnije, tu je uvek bleda žuta koja se veoma dobro slaže sa tamnijom ili čak crnom bojom drveta. PVC stolarija i na ovaj način dolazi do izražaja, a ukoliko Vaš izbor ipak padne na venecijanere ili rolo zavese, okrenite se svetlijim pastelnim bojama.

Zavese za standardnu belu PVC stolariju

Standardna bela PVC stolarija poznata je kao najlakše uklopiva u prostor, te nemojte prezati od ostvarenja gotovo svake ideje koja Vam padne na pamet. Čak se i bele zavese veoma lepo i elegantno slažu sa ovakvim okvirima prozora, ali nemojte preterivati, jer bela nekada zna da proguta prostor i učini ga previše jednoličnim na prvi pogled. Uvek možete osvežiti prozore koje krasi bela PVC stolarija i nekim jarkim bojama. Ili makar jednom nad-zavesom u nekoj upečatljivijoj nijansi, kako biste razbili jednoličnost. Svakako, i tamniji tonovi će dobro doći, pogotovo ako želite da čitav enterijer dekorišete po principu kontrasta.

Aksesoari na prozorima

Iako se povodom ove teme najpre misli na saksijsko cveće i slično, zapravo su aksesoari prozora oni koji se kombinuju sa zavesama na različite načine. Tako se bela PVC stolarija veoma lepo slaže sa tamnim zavesama koje su dodatno ukrašene belom čipkom i belim mašnama i obrnuto. Ako ne težite ovakvim dodatnim ukrasima, već volite jednostavnost, potrudite se da se PVC stolarija ukombinuje sa venecijanerima ili rolo zavesama tako da se okvir dobro vidi i postane pravi ukras prozora. Vodi računa i o estetici, pored nesumnjive praktičnosti koju će Vam PVC stolarija doneti.