Home / Sve vijesti / Ekonomija / Privreda / „Slateks“ i dalje bez kupca

„Slateks“ i dalje bez kupca

BANJALUKA – Ni treća licitacija za prodaju imovine Gerontološkog centra „Slateks“ u stečaju iz Slatine nije uspjela, jer nije bilo zainteresovanih kupaca. Imovina „Slateksa“ danas je ponuđena po cijeni od 2,6 miliona KM, a već na idućoj licitaciji prodavaće se za 2,48 miliona KM.  

Stečajni upravnik „Slateksa“ Vlajko Gurešić rekao je za CAPITAL da se ni danas niko nije prijavio za licitaciju, zbog čega je ona proglašena neuspjelom.

„Ni na trećoj licitaciji nije bilo kupaca, niti je bilo ko uplatio depozit, tako da je ona proglašena neuspjelom. Odbor povjerilaca je odmah nakon licitacije imao sjednicu i donio odluku da na idućoj licitaciji cijena bude 2,48 miliona KM. Kupci vjerovatno čekaju nižu cijenu pa zbog toga još uvijek nema interesovanja za ovaj objekat“, rekao je Gurešić.

Ukupna potraživanja povjerilaca od „Slateksa“ iznose 11 miliona KM, a najviše potražuju NLB banka i Investiciono-razvojna banka RS (IRB).

Vlada RS uložila je milione KM u osnivanje „Slateksa“ koji je trebalo da služi za smještaj starijih osoba sa višim standardom, ali taj projekat nije uspio, pa je prošle godine pokrenula postupak njegove likvidacije.

Likvidacioni postupak ove godine je obustavljen i otvoren stečaj, jer je imovina kojom „Slateks“ raspolaže daleko manja od njegovih obaveza.

Procijenjena vrijednost imovine „Slateksa“ iznosi 7,7 miliona KM, a priznate obaveze centra 11 miliona KM.

CAPITAL: M.Č.

Izvor