Home / Sve vijesti / Politika / СРБИЈА МОРА ДА ИЗГУБИ СВЕ: Седам услова Србији за пријем у ЕУ, од признања Косова до санкција Русији, посете папе и чланства у НАТО

СРБИЈА МОРА ДА ИЗГУБИ СВЕ: Седам услова Србији за пријем у ЕУ, од признања Косова до санкција Русији, посете папе и чланства у НАТО

СРБИЈА МОРА ДА ИЗГУБИ СВЕ: Седам услова Србији за пријем у ЕУ, од признања Косова до санкција Русији, посете папе и чланства у НАТО

17.05.2018. – 8:40

ИСКРА на Фејсбуку

Фото: intermagazin.rs

Очекује се и да уђемо у НАТО пакт, да правосуђе ставимо под пуну контролу Запада, да организујемо посету папе!

Европска унија је прошле недеље дипломатским каналима нашим властима послала списак седам услова које морамо да испунимо да би Србија постала чланица овог савеза!

Ти услови су такви да Београд треба да се одрекне буквално свега – и Косова, и Републике Српске, и Русије, и спорног граничног појаса према Хрватској – а заузврат би само добио магловито обећање чланства у Европској унији пре 2030. године!?!

Све за ништа

Седам услова Европске уније преносимо вам уз објашњења у заградама:

1. Потпуна нормализација односа са Приштином (признање лажне државе Косово)

2. Прекидање специјалних веза са Републиком Српском (иако те везе дефинише Дејтонски споразум)

3. Усклађивање спољних политика ЕУ и Србије (очекује се од Београда да уведе санкције Русији)

4. Споразум о граничним споровима са свим суседима (очекује се и да Хрватима предамо гранични појас око Апатина)

5. Усклађивање одбрамбених политика (у крајњој инстанци очекује се улазак Србије у НАТО)

6. Потпуна независност правосуђа по европском моделу (иза овога се крије амбиција Запада да тужиоци у Србији могу да оптужују и хапсе како САД и ЕУ хоће)

7. Људска права, потпуне медијске и верске слободе (наши дипломатски извори кажу да је ово смишљено да би и посета папе била услов за ЕУ)

У допису се то не наводи, али Брисел нам заузврат не нуди ништа конкретније и више од „обећања“ да ће Србија постати чланица Европске уније „пре 2030. године“!?!

Mediji, intermagazin.rs

Izvor