Home / Sve vijesti / Magazin / Zanimljivosti / Sve što treba da znate ukoliko sumnjate da vas neko prisluškuje

Sve što treba da znate ukoliko sumnjate da vas neko prisluškuje

Prisluškivanje danas nije nikakva novina, pogotou što je na tržištu veoma lako nabaviti opremu za špijuniranje. Međutim, kada već počnete da sumnjate da ste postali žrtva špijunaže, onda bi trebalo prvo da vas uputimo u neke osnovne stvari u vezi sa prisluškivanjem. Kada ste upoznati sa načinima na koje je moguće špijunirati ljude, onda ćete im olako izaći na kraj. Zato krenimo korak po korak.

Naime, razlozi za prisluškivanje su najčešće emotivne prirode, partneri žele da provere svoje partnerke, žene svoje muževe, poslodavci zaposlene i slično. Ako se vi odlučite da nekoga špijunirate, trebalo bi prvo da znate zbog čega to radite i šta špijuniranjem želite da dobijete.

Ako vas neko špijunira, razmislite da li se toj osobi dali povoda da sumnja u vaše ponašanje i postupke. Ako ste već meta ili želite nekoga da prisluškujete, obratite pažnju na sedeće.

Špijuniranje je nelegalno!

Zakonom je zabranjena špijunaža i to bi trebalo svi da znaju. Bez znanja i volje osobe koju želite da prisluškujete ili bez vašeg znanja ako vas neko prisluškuje može da bude krivično gonjen, jer po zakonu niko ne sme da bude žrtva niti meta prisluškivanja.

Međutim, izgleda da u Srbiji zakoni služe da se krše, a retko da se poštuju, zar ne?

Svima lako dostupna i povoljna, špijunska oprema se može pronaći svuda. A gde se kupuje oprema za prisluškivanje mogu se pronaći i ometači tj. jammeri špijunske opreme i to za male pare ili bar po povoljnoj ceni. Razlozi zbog kojih neko kupuje špijunsku opremu su jasni, ali ako se ona zloupotrebi, možete se naći u nevolji. Takođe, možete biti krivično gonjeni i kažnjeni, a sigurni smo da to ne želite. Čak i ako znate da ste meta prisluškivanja i da vas partnerka proverava, a ne želite da je prijavite, onda je odličan način da joj blokirate prisluškivanje tako što će ometači špijunske opreme uraditi svoje.

Kao što se prisluškivači mogu naći bilo gde, tako se i ometači špijunske opreme mogu ugraditi bilo gde, samo što je razlika u tome što ometači špijunske opreme jedino imaju funkciju za blokiranje i ometanje signala kada posumnjate da ste meta prisluškivanja.

Špijunska oprema u vidu prisluškivanja, mikro kamera i rugih maih uređaja kao što su olovke, upaljači, usb uređaji može da se ugradi bilo gde, a najbolji način prisluškivanja jeste ugradnja u mobilni telefon, ali postavlja se pitanje kako prisluškivati nekoga preko mobilnog telefona. To vas mogu posavetovati u radnjama za prodaju špijunske opreme, baš ka što vam mogu i reći na koji način da se zaštitite od prisluškivanja i kako se ometači špijunske opreme upotrebljavaju.

Sigurno najprovereniji i najbolji način za prisluškivanje jeste ugradnja prisluškivača na mobilni telefon, a statistički podaci pokazuju da se prisluškivači najčešće podmeću u mobilne telefone, pa se nekada samo zbog toga i iznajmljuju.

A gde su prisluškivači, tu su i ometači špijunske opreme. Ako sumnjate da ste žrtva prisluškivanja, onda znate šta vam je činiti, zar ne?