Home / Sve vijesti / Politika / ТАЧИ О СПЕЦИЈАЛНОМ СУДУ: Као када бисте судили Јеврејима

ТАЧИ О СПЕЦИЈАЛНОМ СУДУ: Као када бисте судили Јеврејима

ТАЧИ О СПЕЦИЈАЛНОМ СУДУ: Као када бисте судили Јеврејима

14.02.2018. – 20:46

ИСКРА на Фејсбуку

(Хашим Тачи) Фото: Спутњик, AP Photo, Visar Kryeziu

Косовски председник Хашим Тачи је још једном поновио да је формирање Специјалног суда за злочине тзв. ОВК историјска неправда и упоредио га са оснивањем суда који би судио Јеврејима изложеним нацистичком прогону током Другог светског рата.

Тачи је у интервјуу за АП изнео тврдњу да је косовска влада против своје воље прихватила Специјални суд као „цену слободе (Косова)“, као и да је „Косово водило одбрамбени рат за опстанак нације и никога није нападало“.

„Ми немамо шта да кријемо“, рекао је Тачи.

Он је изнео и тврдњу да „ратни злочини које су починили српска војска, паравојне формације и полиција и даље нису истражени“.

Тачи је у јучерашњем интервјуу за Ројтерс казао да Косово очекује да ће ове године решити веома битна питања са Србијом постизањем „историјског“ споразума.

„Споразум између Косова и Србије који ће се, верујем, догодити 2018. биће историјски, свеобухватан договор који ће резултирати чланством Косова у УН“, тврди Тачи.

Он је додао да ће споразум са Србијом донети пуну нормализацију односа, иако се, како наводи Ројтерс, од две стране можда неће тражити да признају једна другу као независну државу.

На питање шта би учинио ако би био позван да се појави на суду као сведок или оптужени, Тачи је одговорио: „Председник или било који други грађанин ове земље нема разлога да се плаши“.

„Ми никада нисмо прекршили косовске ни међународне законе. Борили смо се против диктатора, човека који је починио геноцид“, казао је Тачи, мислећи притом, наводи Ројтерс, на бившег југословенског и српског председника Слободана Милошевића.

rs.sputniknews.com, Танјуг

Тагови: ,

Izvor