Home / Sve vijesti / Politika / Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv Noga

Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv Noga

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je predistražni postupak povodom pretnji koje je poslanik Dveri Srđan Nogo uputio predsedniku i premijerki Srbije Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić, prenosi list Politika.
Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal uputilo je policiji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom pretnji Noga.
Poslanik Dveri Srđan Nogo u jednoj emisiji na kanalu Youtube kazao je da predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić “treba da budu obešeni na Terazijama” ako je istina da je predsednica Vlade “već potpisala Dablinski sporazum sa EU” po kome kako je rekao, “Brisel Srbiji može isporučiti 1,2 miliona migranata”.
Premijerka Srbije Ana Brnabić negirala je da je Srbija potpisala Dablinski sporazum o prihvatanju migranata koji nemaju osnova da ostanu u Evropskoj uniji i dodala da tako nešto i nije moguće.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nema problem s tim da neko njemu preti, ali da ne može da dozvoli da neko kaže da će vešati žene i ocenio da je sramota da niko, “pa čak ni oni čija je to dužnost iz raznih tela za ravnopravnost”, nije zaštitio premijerku Brnabić od uvreda i pretnji.
Izjavu Noga osudili su lider pokreta Dveri Boško Obradović i jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas koji su rekli da to nije politika tog pokreta i tog saveza.