Home / Sve vijesti / Politika / Uspješna Srpska: Hitna sjednica zbog nefunkcionisanja higijeničarske službe u Bijeljini

Uspješna Srpska: Hitna sjednica zbog nefunkcionisanja higijeničarske službe u Bijeljini

Pokret Uspješna Srpska traži hitnu vanrednu sjednicu gradske Skupštine na temu nefunkcionisanja higijeničarske službe u Gradu Bijeljina, te pojave trovanja pasa u širem i užem centru našeg Grada.

„U našem gradu već nekoliko mjeseci ne funkcioniše higijeničarska služba te je populacija pasa lutalica dostigla kritičnu brojku, postoji opravdana bojazan da će u narednom periodu doći do ugrožavanja bezbjednosti svih nas a naročito naše djece“ rekao je na konferenciji za novinare u Bijeljini dr veterinarske medicine Slaviša Cacanović.

On je zatražio da se na narednoj sjednici Skupštine pozovu svi relevantni subjekti koji će dati procjenu brojnosti populacije pasa,koja će ponuditi rješenje za ovu neprijatnu situaciju. Cacanović je, s druge strane, pohvalio pohvalio Gradsku inspekciju na čelu sa načelnikom inspekcije i Veterinarsku inspekciju koja je prepoznala ozbiljnost i opasnost ove pojave i koja je reagovala tako što će u narednom periodu sve sumnjive radnje dodatno ispitati.
Odbornik u Skupštini grada Bijeljina, dr Ljubiša Petrović, na današnjoj konferenciji za medije osvrnuo se na odluku o prestanku rada i o pokretanju likvidacionog postupka nad JZU apoteka „Semberija“ Bijeljina.

uspjesna srpska 3

„Postupak likvidacije neće ići glatko kao što su neki zamislili. Prema odredbama važećeg Zakona o likvidacionom postupku, likvidacija se vodi u cilju potpunog namirenja svih likvidacionih povjerilaca. To znači da da bi se postupak likvidacije nad apotekom mogao zaključiti, a samim tim apoteka Semberija brisati iz sudskog registra, svi povjerioci moraju u cjelosti biti namireni sa svojim prijavljenim potraživanjima u likvidacionu masu dužnika. Da li ste sigurni da će to tako baš biti? Ja nisam“, rekao je Petrović.

Iz Pokreta su istakli da je u slučaju apoteke mnogo nejasnoća i sumnjivih radnji i izrazili očekivanje da će nadležne institucije uraditi svoj posao zakonito i transparentno i da će u što skorije vrijeme javnost Bijeljine imati potpuni uvid u ono što je rađeno svih prethodnih godina u apoteci Semberija.

Izvor