Home / Sve vijesti / Politika / УСВОЈЕНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗБОРЕ 2018!

УСВОЈЕНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗБОРЕ 2018!

Предсједништво ДНС-а усвојило је данас нацрте изборне платформе, изборног програма, те изборних порука ДНС-а, који ће бити усвојени на сједници Главног одбора ДНС-а која је планиранаполовином Jуна.

“Ови документи јесу окосница нашег наступа на Изборима и у њима се налазе наши изборнициљеви као и поруке које сматрамо важним за грађане”, рекао је предсједник ДНС-а, Марко Павић након сједнице предсједништва. Лидер ДНС-а је рекао и да је предсједништво ДНС-а донијело иОдлуку о распуштању Општинског одбора у Српцу, те именовало страначко повјереништво које предводи Драган Јокић. ” Предсједништво је оцијенило да рад Општинског одбора ДНС-а у Српцу није у складу са политиком коју води ДНС, због чега је и донијета одлука о промјени овог одбора.Увјерени смо да ћемо на овај начин ојачати рад Општинског одбора ДНС-а у Српцу”, истакао је Павић.

Павић је рекао да је за Предсједништво ДНС-а прихватљиво да се кандидати странке Снага Херцеговине коју води Слободан Шараба нађу на листама ДНС-а на предстојећим изборима.

“На тај начин они желе да помогну политици коју води ДНС да би се кроз број посланика могла реализовати у институцијама Републике Српске и БиХ”, истакао је Павић.

ДНС JE поднио пријаву за учешће на изборима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, која је прихваћена.

“Посебно желим истаћи да као одговорни људи у ФБиХ требало би да направимо Заједничку српску листу, јер само на тај начин можемо допринијети побољшању услова живота Срба на подручју ФБиХ и да они буду конститутиван дио, посебно на ливањском подручју”, истакао је Павић.