Home / Sve vijesti / Kultura / VEČE SRPSKE I SVETSKE MUZIKE – LENA I IVANA

VEČE SRPSKE I SVETSKE MUZIKE – LENA I IVANA

Predivno veče u Čikagu uz izložbu slika, srpsku tradicinalnu muziku, folklor i dve fantastične umetnice, džez i pop dive, Lenu Kovačević i Ivanu Jordan.

U organizaciji Serbian Culture Network, Balkan City magazina i Gorana Veselinovića ljubitelji srpske kulture imali su prilike vide izložbu slika u čast stogodišnjice proboja Solunskog fronta i najveće bolnice na Balkanu u Prvom svetskom ratu – „Valjevska bolnica“ a nakon toga i muzički program.

Nastup je počeo folklorom i narodnim igrama iz Srbije a zatim tradicionalnim srpskim narodnim pesmama u izvođenju Lene Kovačević i Ivane Jordan. Manifestaciju je posetio zamenik direktora kancelarije za saradnju sa Dijasporom  Rastko Janković i pružio podršku ovoj i drugim manifestacijama koje organizuje srpska dijaspora. Ivana Jordan, Lena Kovačević, Igor Stojanović i još tri člana orkestra napravili su fenomenalan spoj savremene i srpske tradicionalne muzike koji je zvučao odlično. Događaj su medijski ispratili Srpski Radio Čikago, Balkan City Magazin i Srpska Televizija iz Amerike. Narednih dana Lena i Ivana nastupiće u Njujorku.

 

Ostavite odgovor