Home / Sve vijesti / Politika / „ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ“-БАЊАЦ: ЦИЉАМО 15 МЈЕСТА У ПАРЛАМЕНТУ!

„ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ“-БАЊАЦ: ЦИЉАМО 15 МЈЕСТА У ПАРЛАМЕНТУ!

ДНС има свој циљ. Преко 100.000 гласова и 12 до 15 посланика у Српској и два у Парламенту БиХ. И то ће ДНС да оствари, рекао је у интервјуу за данашње (16.04.2018.)„Вечерње новости“ Дарко Бањац, потпредсједник ДНС-а и посланик у НС РС, додајући да је ДНС веома близу да постане друга по снази странка у Републици Српској.

Сва лоша дешавања у Народној Скупштини Републике Српске нису допринијела, оцјенио је Бањац, да парламент изгуби своју улогу. „Опозиција не схавта да је опозиција а не власт. Они би жељели да руководе процесима иако немају већину. Жељели би да без избора мијењају ствари, па од Скупштине покушавају да направе позориште. Ја бих им поручио да се спремају за 7 октобар, а не за позориште“ рекао је Бањац.

На питање у ком смијеру иде развој Козарске Дубице, општине из које долази, Бањац је одговорио да увијек може боље те да је става да ова локална заједница успјева да се стабилизује. „Дубица има неколико важних предузећа, попут „Млијекопродукта“, „Дуби котона“, предузећа у области дрвне инсутрије, као и развијену трговину као погранична општина“ изјавио је Бањац истичући да се мора радити на стварању услова за развој домаћих и довођење иностраних предузећа.