Home / Sve vijesti / Ekonomija / ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ-ИНТЕРВЈУ-НЕНАД НЕШИЋ: ОБНОВА ПУТНЕ МРЕЖЕ НА ИСТОКУ СРПСКЕ!

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ-ИНТЕРВЈУ-НЕНАД НЕШИЋ: ОБНОВА ПУТНЕ МРЕЖЕ НА ИСТОКУ СРПСКЕ!

Намјера ми је да коначно почне динамичнији развој истока Републике Српске, настојаћу да се новац са нивоа БиХ више улаже у подручје Подриња, Романије и Херцеговине. Иза мене ће за четири године остати резултати мога рада на терену, каже у данашњем (09.07.2018.) интервјуу, за „ Вечерње новости“, Ненад Нешић, директор „Путева Српске“ и носилац листе ДНС-а за Парламент БиХ у Изборној јединици 3.

„Предузеће на чијем сам челу, у овом тренутку је прави привредни замајац Српске! Ангажована је домаћа грађевинска оператива, тако да с правом можемо рећи да „Путеви“ воде Српску напред. Радимо, градимо широм Српске, а мислим да исток Српске заслужује боље путне комуникације“ каже Нешић, додајући да ће ријешити превој Романија, који је један од кључних проблема возачима деценијама уназад. Такође је најавио да ће у овој години бити издвојено 10 милиона КМ за путну инфраструктуру у Сарајевско-романијској регији.

Нешић каже да ће „Путеви Српске“ изградити и кружни ток у Власеници те два кружна тока у Зворнику, источну заобилазницу око Требиња. „И пут Фоча-Тјентиште“ већ генерацијама чека рјешење. Имамо план како то да завршимо“ рекао је Нешић, подсјећајући да ће бити урађена и реконструкција магистралног пута Невесиње- Мостар.

На питање, како као предсједник Регионалног одбора ДНС-а за Сарајевско-романијску регију види позицију кандидата у НС РС из ове регије, на предстојећим изборима, Нешић је одговорио да је ДНС партија која у овом дијелу Српске постаје све јача те да је увјерен да ће Александар Главаш, иначе потпредсједник Младих ДНС-а и актулени предсједник Скупштине општине Источно Ново Сарајево, бити посланик у НС РС.