Home / Sve vijesti / Kultura / ВЕЛИКИ ПОДУХВАТ РУСКЕ КИНЕМАТОГРАФИЈЕ: Стиже „Легенда о Коловрату“, филм који је одушевио Путина

ВЕЛИКИ ПОДУХВАТ РУСКЕ КИНЕМАТОГРАФИЈЕ: Стиже „Легенда о Коловрату“, филм који је одушевио Путина

ВЕЛИКИ ПОДУХВАТ РУСКЕ КИНЕМАТОГРАФИЈЕ: Стиже „Легенда о Коловрату“, филм који је одушевио Путина

04.01.2018. – 17:26

ИСКРА на Фејсбуку

Легенда о Коловрату (Фото: intermagazin.rs)

Премијера „Легенде о Коловрату“ одржаће се 4. јануара у 20 часова у биоскопу „Синеплекс“ у тржном центру „Ушће“, након чега филм наставља биоскопски живот у региону.

Највећи продукцијски подухват руске кинематографије стиже на више од 30 екрана у Србији. Премијера „Легенде о Коловрату“ одржаће се 4. јануара у 20 часова у биоскопу „Синеплекс“ у тржном центру „Ушће“, након чега филм наставља биоскопски живот у региону. Специјални гост на премијери биће глумац Иља Малаков који у филму тумачи улогу Коловрата.

Малаков је члан Губерског позоришта у Москви, где је одиграо бројне улоге, а за ролу Коловрата изабран је међу више од 30 кандидата. Одушевљење филмом, али и самим Малаковим није крио ни председник Русије Владимир Путин.

Због великог интересовања првог човека Русије, организована је посебна претпремијера, након које је Путин честитао целој екипи на одличном филму.

„Филм је импресиван, дира у душу, имам утисак да ће људима бити занимљив. Идеја је одлична“, рекао је Путин и додао да му је млади Малаков нови омиљени глумац.

По слетању у Београд, Иља Малаков истакао је да је веома узбуђен због доласка у Београд и нестрпљив да чује утиске након београдске премијере.

Коментаришући припреме за снимање илма, Малаков је рекао: „Било је тешко, нарочито сцене борби, али и веома узбудљиво. Сваки дан мо тренирали месецима и за то време постали веома добар тим који се максимално посветио војим задацима. То је за мене било инспиративно и мислим да су то гледаоци препознали. Надам се да ће исто видети и публика у Србији“.

Филм Легенда о Коловрату, као највећи продукцијски подухват у руској кинематографији, до сада је у Русији погледало више од пет милиона људи.

У 13. веку монголске ратне хорде и њихов вођа Бату Кан контролисали су већину света. Како су се кретали ка Европи, Монголи су нападали преостале руске кнежевине које су им се нашле на путу.

Ипак, њихове планове квари тај мали одред снажних јунака на челу са мистериозним храбрим ратником, који им се супротставља. Режију потписују Џаник Фајзиев и дебитант Иван Шурковетски. Главне улоге тумаче Иља Малаков, Алексеј Серебријаков, Александр Илин.

Регионална права за овај филм има кућа „Фокс вижн“, а дистрибуцију за Србију и Црну Гору ради „Фејм солушнс“. Карте за сутрашњу премијеру филма су у продаји.

intermagazin.rs

Тагови: ,

Izvor