Home / Sve vijesti / Politika / VLADA CRNE GORE DA PONIŠTI PRIZNANjE SAMOPROGLAŠENOG KOSMETA

VLADA CRNE GORE DA PONIŠTI PRIZNANjE SAMOPROGLAŠENOG KOSMETA

PODGORICA, 15. MAJA /SRNA/ – Akademik Kosta Čavoški podržao je inicijativu Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore da crnogorska Vlada poništi priznanje samoproglašenog Kosova i Metohije za državu.

 

Čavoški je podsjetio da je crnogorska vlast za “šaku praznih obećanja”, mimo volje 85 odsto građana Crne Gore, priznala dio suverene države Srbije za državu Kosovo.

“Takvo prokletstvo sa Njegoševog naroda sada, organizovanjem referenduma za poništenje takve odluke, pokušava odagnati Srpski nacionalni savjet”, poručio je Čavoški.

On je naveo da se u velikoj tradiciji naroda Crne Gore uvijek podrazumijevalo da skoro svaka porodica ima daleke pretke među kosovskim junacima, prenose mediji u Crnoj Gori koje je osnovao Srpski nacionalni savjet.

“Sramnim priznanjem te samozvane države narod Crne Gore ostao je i bez svojih legendarnih predaka i bez svog identiteta”, naveo je Čavoški.

Akademik Kosta Čavoški među prvima je stao u odbranu cjelovitosti Srbije, protiveći se otcjepljenju srpske pokrajine Kosova i Metohije od Republike Srbije.