Home / Sve vijesti / Ekonomija / Vlada RS dala garanciju za kredit „Autoputeva RS“ od 80 miliona evra

Vlada RS dala garanciju za kredit „Autoputeva RS“ od 80 miliona evra

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske dala je danas garanciju za zaduženje „Autoputeva RS“ kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u ukupnom iznosu od 80 miliona evra namijenjenih za izgradnju dijela Koridora Vc i za završetak autoputa Banjaluka – Doboj.

Резултат слика за AUTOPUT 9. JANUAR

Kako je saopšteno iz Vlade RS, „Autoputevima“ je data garancija RS za zaduženje kod EBRD po projektu izgradnje Koridora Vc – dio I u ukupnom iznosu od 70 miliona evra.

„Cilj projekta je izgradnja dvije petlje na auto-putu Johovac (Tovira) i Rudanka (Kostajnica), dionice autoputa u dužini od 6,1 km između te dvije petlje i prilaznog puta sa dvije trake dužine oko jedan km, za povezivanje sa postojećim magistralnim putem M17 Banjaluka – Doboj, uključujući most preko rijeke Bosne“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, Vlada je dala saglasnost i za izdavanje garancije RS za zaduženje „Autoputeva“ kod iste banke za izgradnja autoputa Banjaluka – Doboj u iznosu od 10 miliona evra.

„Cilj projekta je da se obezbijede dodatna sredstva potrebna za završetak radova na autoputu Banjaluka – Doboj. Kredit je namijenjen za finansiranje završetka istočne dionice Prnjavor-Doboj“, dodaje se u saopštenju.

CAPITAL: M.Č.

Ključne riječi:&nbsp&nbsp, , , , , ,

Izvor