Home / Sve vijesti / Ekonomija / Privreda / Vučić je pozvao indijske investitore da ulažu u Srbiju

Vučić je pozvao indijske investitore da ulažu u Srbiju

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je indijske investitore da ulažu u Srbiju, obećavajući za ulagače najbolje uslove u cijeloj Evropi.

Otvarajući u Palati Srbija u Beogradu poslovni srpsko-indijski forum, Vučić je pozvao i srpske privrednike da otvaraju svoje firme u Indiji, iskrenoj prijateljskoj zemlji koja ima neslućene potencijale u svim ekonomskim i privrednim sferama.

“U Indiju nije lako ekonomski ući jer ima strahovito snažne biznismene, najbogatije ljude na kugli zemljskoj koji su obrazovani i školovani u zemljama Zapada, ima jaku dijasporu. Od Indije može mnogo toga da se nauči i da sarađujemo”, rekao je Vučić.

Predstavljajući prednosti investiranja u Srbiju, Vučić je pozvao indijske investitore da ulažu u Srbiju, posebno softversku industriju i IT sektor, navodeći da Srbija ima mlade IT stručnjake.

On je naglasio da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja ima dostupnost tržištu od više od milijardu ljudi.

“U Srbiji imate stabilno poslovno okruženje, najviše ugovora o slobodnoj trgovini, što koji obuhvataju tržište veće od EU, jer odavde pokrivate tržite EU bez carina, Evroaziju, Rusiju, Belorusiju, čak i tursko tržište”, rekao je Vučić.

On je istakao da će Srbija svoju politiku nezavisne i slobode zemlje da čuva i da uvijek donosi odluke u interesu građana i svoje države.

Vučić je rekao da Srbija izdvaja najviše subvencija i podsticaja za potencijalne investitore u Srbiju, od novca po radnom mjestu, do poreskih olakšica, da država pomaže u svim neophodnim infrastrukturnim radovima.

On je naveo da je Srbija u prethodne tri godine za 50 mjesta popravila poziciju na “duing listi” Svjetske banke, te da je druga, ne računajući Irsku, u prvih šest mjeseci po rastu u Evropi, odmah iza Poljske, da je prva po stranim investicijama u regionu, kao i da već treću godinu ima suficit u budžetu, što pokazuje stabilnu fiskalnu situaciju.

Potpredsjednik Indije Venkaj Naidu izjavio je da je Srbija fascinantna u mnogo sfera i da ima mogućnost da privuče investitore iz Indije, te zahvalio što je Srbija ukinula vize indijskim državljanima.

“Sada imamo olakšice u poslovanju, politiku online prijava i idemo ka direktnom transferu benefita”, rekao je Naidu.

On je podsjetio na uspjeh koji Indija ostvaruje u svijetu i pozvao je Srbiju da se ujedine i zajedno rade.

Poslovni forum okupio je 54 firme iz Srbije i 14 velikih indijskih kompanija, a organizovan je u okviru posjete indijske državno-privredne delegacije Srbiji, koju predvodi Naidu. Srna

Izvor