Home / Sve vijesti / Politika / ВУЧИЋ: Волио бих да је Иванић придике држао онима који се отворено мешају у изборе

ВУЧИЋ: Волио бих да је Иванић придике држао онима који се отворено мешају у изборе

Александар Вучић (Фото: Sputnik / Tanjug / Dimitrije Goll)

Предсједник Србије Александар Вучић је, поводом изјаве српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића да Србија не треба да се мијеша у изборе у Републици Српској, рекао да се лично до сада није мијешао и да не зна на кога је Иванић мислио.

“Што се тиче Иванићеве изјаве да Србија не треба да се меша у изборе, лично се до сада нисам мешао ни на прошлим изборима, ни на претпрошлим у Републици Српској и не знам на кога је то Иванић мислио”, рекао је Вучић новинарима у Београду, након обиласка Клиничко-болничког центра у Земуну.

Он је рекао да није чуо “Иванића да је то говорио онима који су се мешали некада раније у изборе у Републици Српској”.

“Али, можда сам ја погрешио, па то нисам видео. Волео бих да је такву врсту придика држао неким другима који се отворено мешају у изборе у Републици Српској”, додао је Вучић.

Што се тиче избора у БиХ и да ли ће као хрватски и бошњачки члан за Предсједништво БиХ побиједити Жељко Комшић и Денис Бећировић, Вучић је рекао да прати кампању, али не жели да коментарише ништа док се избори не заврше.

Он је истакао да ће Република Српска морати да опстане зато што је то воља српског народа и зато што је то воља међународно-правног уговора какав је Дејтонски споразум, а један од гаранта његовог спровођења је и Србија.

Izvor