Home / Sve vijesti / Magazin / Zbog čega se perene smatraju najlepšim i najboljim ukrasom vašeg dvorišta i vrta?

Zbog čega se perene smatraju najlepšim i najboljim ukrasom vašeg dvorišta i vrta?

Bilo da ste muško ili žensko, mlađi ili stariji, bilo da volite cveće ili ne, da primećujete detalje ili ne, svakako ćete kada uđete u nečije sređeno dvorište primetiti cveće koje ga čini. Svakako ćete primetiti taj vrt u dvorištu, cveće koje stoji na tereasi, osetićete na kraju krajeva miris tog cveća koji vam može stvoriti zaista poseban doživljaj.

To su jednostavno stvari koje ne možete da ignorišete i koje ne možete da ne vidite i da ne osetite. Perene uglavnom svi prvo vezuju za žene, domaćice, majke, bake, devojke, ali to je daleko od istine. Tačnije, ne treba biti tako ograničen, zato što i mnogi muškarci obožavaju cveće, obožavaju da gaje i održavaju cveće, mnogi poznati muškarci imaju čak i svoje vrtove, koji su perfektni i izgledaju rajski.

Te vrtove uglavnom čine perene, a u ovom tekstu govorimo upravo o ovim ukrasnim biljkama i o tome zašto su one najlepši potpuno prirodni ukras.

Nestvarno lepi cvetovi perena

Postoji mnogo vrsta perena, ali ono što im je zajedničko jeste da je svaka vrsta specifična i lepa na svoj način.

Da li postoje vrste perena koje se vama lično neće svideti? Da, verovatno da postoje, ali to je na kraju krajeva stvar ukusa. Međutim, malo je verovatno da vam se neće svideti neka vrsta perena zbog toga što njih krase božanstveno lepi cvetovi. Čak neke vrste krase takvi cvetovi da je teško poverovati da su u pitanju prirodni cvetovi, već neko čak može da ih pomeša sa veštačkim, zbog njihove savršenosti i raskošnosti.

Te lepe cvetove perena karakterišu različiti oblici i boje. U tome i jeste čar. Ovo nisu jednostavne biljke, koje su slične, svaka vrsta je posebna na svoj način i na vama je samo da odlučite koja vrsta će najbolje pristajati u vašem dvorištu, a onda je naravno na vama i da ih pravilno održavate. U rasadniku ćete videti i kako te biljke mogu lepo da izgledaju, kako mogu lepo da se razvijaju, kako cvetaju najlepše, kako čine prostor mnogo lepšim nego što bi bio bez njih.

Na linku rasadnik Beograd možete videti raznovrsnu ponudu svih vrsta cveća kako bi vaš vrt zaista izgledao rajski, jer vam Flora ekspres nudi od ukrasne trave i žbunja, žive ograde, vrtnog cveća, sadnica voća i povrća pa čak i do opreme i nameštaja za vaš vrt.

Izvor: Flora ekspres http://www.floraekspres.rs/flora/

Perene počinju da cvetaju u proleće i cvetaju do kasne jeseni

Dobra stvar je što su aktuelne tokom celog proleća, leta i jeseni, zaista jedan dug vremenski period, tokom kojeg možete da se divite lepoti ovih biljaka. Važno je naravno da im posvetite svoje vreme, da ih pre svega pravilno zasadite, da ih zalivate pravilno i redovno i da ih presađujete kada i ukoliko se javi potreba za tim. Potrebno je naravno da uložite i mnogo ljubavi.

Perene imaju mnogo različitih oblika i boja

Pored raskošnih i nestvarno lepih cvetova, perene karakterišu i različiti oblici tih cvetova i različite boje. Te boje su zaista neverovatne i nekada čak i ne možete jasno da definišete tu prelepu nijansu koju imaju neki cvetovi. Zamislite crvenu čuvarkuću ili zamislite cvetove koji podsećaju na sveće u različitim bojama. A da li biste voleli da u vašem dvorištu imate biljku čiji cvetovi podsećaju na zvonca i to još u boji. Reč je o biljci digitalis, koja je posebno interesantna zbog oblika, ali i zbog boja, s obzirom da može da bude i jarko crvena, ali i roza, kao i žuto-bela, a moguće su i druge kombinacije boja.