Home / Društvo / Žena u Hadžićima predstavila se kao patronažna sestra i ukrala bebu

Žena u Hadžićima predstavila se kao patronažna sestra i ukrala bebu

Žena koja se predstavila da je patronažna sestra danas je došla u Ulicu Igmanska u Hadžićima i ukrala novorođenu bebu. Navodno se radi o dječaku.

Ova informacija prije nekoliko trenutaka preplavila je društvene mreže, uz apel da se svi uključe u potragu za nepoznatom ženom i djetetom. Jedan od mještana Hadžića je ispričao da se dijete nedavno rodilo, te da je majka danas otišla u opštinu Hadžići da prijavi rođenje dijeteta.

U posjetu im je prethodno dolazila žena koja se predstavila kao patronažna sestra, a koja je, priča nam naš sagovornik, došla i danas. U kući je zatekla bebu i njenu tetku, kojoj je u jednom trenutku rekla da ode do kupatila kako bi dezinfikovala ruke. Kada je tetka ušla u kupatilo, ona je zaključala vrata te je zgrabila bebu i istračala napolje gdje ju je čekalo, kako se moglo čuti, čekala siva opel astra. Tetka je nekako uspjela izaći iz kupatila. Vidjevši da nema bebe počela je da viče, vrišti i plače. To su čule komšije koje su pozvale policiju.

Prema riječima Suvade Kuldije, portparola MUP-a KS-a, pripadnici policije su otišli na lice mjesta kako bi se provjerili navodi prijave. Na licu mjesta sve vrvi od medija. Građani su u šoku i nevjerici, a kako kažu, radi se o porodici Ismailovski.

 

 

 

 

 

Boro Dukić/ASinfo.info, Oslobođenje