Home / Sve vijesti / Sport / Ostali sportovi / Zvornički džudista Vaslije Vujičić ređa uspjeh za uspjehom

Zvornički džudista Vaslije Vujičić ređa uspjeh za uspjehom

Vasilije Vujičić se nedavno vratio iz rumunskog grada Kluža, gdje je na Evrokupu za juniore osvojio bronzanu medalju. Ovo je najnoviji, ali samo jedan u nizu, uspjeha ovog mladog džudiste, člana Džudo kluba Srpski soko iz Zvornika i svakako jednog od najboljih sportista u gradu na Drini i Republici Srpskoj.
Vujičić ima 19 godina, a džudo trenira desetak godina, u klubu Srpski soko, čiji je, na neki način, zaštitni znak.
– Ova posljednja medalja mi je među najdražim jer je osvojena u veoma jakoj konkurecniji. Inače sam do sada osvajao nekoliko prvenstava Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u raznim težinskim i uzrasnim kategorijama. Osvojio sam pet evropskih i tri balkanske medalje. Najveći uspjeh mi je svakako treće mjesto na prvesntvu Evrope u Finskoj. Među značajnijim takmičenjima bilo mi je prvenstvo svijeta za juniore u Zagrebu u konkrenciji plus sto kilograma ove godine, na kome sam jednu borbu dobio, ali sam drugu izgubio i nažalost ostao bez medalje – kaže Vujičić.
Pored osvojenih medalja Vujičić je dobio i druga značajna priznanja.
– Posebno mi je drago što sam 2016. godine dobio priznanje za deset najboljih rezulatata u BiH te godine. Dva puta sam biran za najperspektivnijeg sportistu Republike Srpske i dva puta bio sportista grada Zvornika. Veliki uzor Vujičiću je francuski džudista Tedi Riner koji je nepobjediv već deset godina.

Najveće zasluge za uspjeh ovog mladog džudiste imaju treneri Dragan Božović i Ognjen Pavlović.

Želja medalje na evropskom i svjetskom prvenstvu

Ovaj uzorni sportsita ima na pretek planova, a svi su vezani za uspjehe u seniorskoj konkurenciji
– Želja mi je da osvojim medalje na evropskom i svjestkom prvenstvu, a zašto da ne, i na Olimpijskim igrama – rekao nam je Vujičić.
Ako je suditi po talentu, ali i radu kome je posvećen, ne sumnjamo da će mu se sve želje ispuniti.

Majdov najbolji

Vuijičić smatra da je Nemanja Majdov najbolji džudista na prostorima srpskih zemalja i želi mu da odbrani svjetsku titulu ove godine.

D.Gajić

 

Infobirac