Home / Društvo / Zvornik: Održana promocija knjiga Joke Ćetković Milošević i Čedne Radinović Lukić

Zvornik: Održana promocija knjiga Joke Ćetković Milošević i Čedne Radinović Lukić

Zvornik- večeras je u Domu omladine u Zvorniku održana promocija knjiga Joke Ćetković Milošević i Čedne Radinović Lukić iz Beograda.

Autorke su se zvorničkoj publici predstavile svojim stihovima,

O knjizi  ”Linije sjećanja’ autorke Joke Ćetković Milošević,  recenzent Neđo Ćićo Stojanović izmedju ostalogje  rekao:

”Ona voli i travku, i drvo , i sate, i minute, i prazne ulice, i majku, i detinjstvo, i ljude…Ona je pesnikinja izraženog senzibiliteta i raskošnog osećaja za ono unutrašnje, za ono čime se ispunjava naša duša”

Autorka Čedna Radinović Lukić objavila je do sada dvije zbirke pjesama:

”Refleksija jednog tanga” i ”Raspletivi versi”, a o njenoj poeziji dalo je visoke ocjene nekoliko recenzenata, te je tako Saša MIćković izmedju ostalog rekao:

”Čednost je oličenje anđela i muza, plemenitih, svevidećih i spasonosnih duša, pa nebolikih bića koja borave u onostranim, nadmisaonim , skrivenim i ušuškanim svetovima.Bogoljubna bića su nadahnuta , opčinjena , uzvišena i nadasve osećajna.Ona su zaokupljena raznolikim lepotama, kako duševnim, tako i materijalno opipvljivim, vidljivim, znanim i jasnim”.

 

Biografije:

Čedan Radinović Lukić ( rođ.Lalić) rođena je 1970.godine u Kninu, mada gradom svog detinjstva smatra Zadar.Dalmatinka, supruga pomorca, majka već odrasle troje dece.Član je Kluba pisaca ”Čukarica”, ‘Skadarlijske boemije”, Književnog salona ”Libero Markoni” Društva ”Dr Saša Božović”, ”Poeta” Dunavski venac i Udruženja pisaca ”Poeta”.

Svoju prvu zbirku poezije ”Refleksija jednog tanga” objavila je u decembru 2016.godine, u izdavaštvu ”Poete”.Veliki broj njenih pesama objavljen je u zbornicima i antologijama, a neke od njih su prevedene i na bugarski jezik.

Predsednik je SKOR-a Beograd.Član je Udruge ”Vlaho Bukovac” iz Splita i Kluba ”Riječ iznad svega” iz Zadra.Dobila je pristupnicu za Hrvatsko književno društvo, koju će izdavanjem nove zbirke poezije upotpuniti.Član je i Udruženja slobodnih umetnika Australije ( USUA).

Između ostaslog je samostalni saradnik portala ”Pokazivač”

Joka Ćetković Milošević je rođena 06.10.1962.godine u Peljavama kod Lopara u Republici Srpskoj.Živi u Umčarima kod Grocke.Prvu zbirku pesama ”Podigni glavu” izdala je 2018.godine u Beogradu.Njene pesme objavljivane su u mnogim časopisima i zbornicima.Druga zbirka pjesama nosi naziv ”Linije sećanja”.

Inače, pjesme od ovih autorki biće uvrštene u ovogodišnji zbornik kraktih pjesama i priča ASoglas izdavaštva koji će biti promovisan na manifestaciji ”DRINSKI KNJIŽEVNI SUSRETI” koji će se održati 15.decembra 2018.godine u Zvorniku.