Home / Društvo / Zvornik: U petak drugi festival humora i satire “Kriva Drina“

Zvornik: U petak drugi festival humora i satire “Kriva Drina“

Pod sloganom „Svi smo mi Drina“ u Zvorniku će biti održan drugi Festival humora i satire „Kriva Drina“ koji će okupiti deset aforističara iz BiH, Srbije i Crne Gore. Selektor i osnivač festivala Stanislav Tomić kaže da su ovakve smotre rijetke u BiH.

– Festival je prvi put u Zvorniku održan prošle godine u okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“. Na Festivalu je tada učestvovalo 11 aforističara iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Budući da je festival osmišljen kao tradicionalna smotra aforističara, komičara i ljubitelja humora i satire, organizaciju od ove godine preuzima JU Narodna biblioteka Zvornik. Drugi Festival humora i satire u Zvorniku, i jedan od rijetkih u Bosni i Hercegovini, od 2018. godine donosi i određene novine. Ustanovljena je nagrada „Zlatna vijuga“ koja se sastoji od akrilne statue sa originalnim grbom festivala, plakete i novčanog iznosa. Nagrada „Zlatna vijuga“ pripašće onom aforističaru koji bude imao najviše glasova publike koja neposrednim glasanjem bira laureata – rekao je Tomić.

Festivalsko veče održaće se u amfiteatru na otvorenom, na platou ispred Narodne biblioteke u Zvorniku, 20. jula, a pored aforističara nastupiće i dva stend-ap komičara iz BiH i Srbije.

Za nagradu ,,Zlatna vijuga” ove godine se bore:

Ekrem Macić (Konjic) 
Miladin Berić (Banja Luka)
Esma Sarić (Sarajevo)
Grujo Lero (Bijeljina)
Jovo Nikolić (Ugljevik)
Nebojša Borovina (Vlasenica)
Bojan Ljubenović (Beograd)
Rade Đergović (Šabac)
Nenad Ćorilić (Loznica)
Bojan Rajević (Cetinje)

 

U revijalnom dijelu nastupaju stend-ap komičari:

Aleksandar Perišić (Kraljevo)
Dušan Jokić (Banja Luka)

(infobirac.net)