Home / Društvo / Predstavljamo : Marijana Jovanović iz Novog Sada

Predstavljamo : Marijana Jovanović iz Novog Sada

Rođena sam u Novom Sadu 24.08.1960.  Novi Sad mi je grad u kome sam odrasla, iškolovala se, zaljubila se, udala se,  postala majka i radim u njemu već više od 30 godina. Jednom rečju obožavam svoj rodni grad.

Završila sam elektrotehnički fakultet, smer elektronika, jer je to bilo pametno za život. Po zanimanju sam informatičar i radim u Elektroprivredi Srbije. Hobi i najveća ljubav mi je oduvek bila književnost.

Pišem od 2015. godine, godine od kada mi se uselila bolest u kuću. Pisanje kratkih priča služi mi kao izduvni ventil za dušu i telo. Najveću podršku imam od svog supruga, a ćerka mi redovno lektoriše priče i pomalo prigovara što su priče koje objavljujem tužne. Ne znam zašto, ali one imaju veću prođu na konkursima, od onih sa veselijim sadržajem.

Do sada sam napisala oko dvadesetak priča, a šest sam objavila u različitim zbirkama na konkursima regiona. Jedna će se  na moju veliku radost naći i u Vašem zborniku.  Želja mi je da sakupim dovoljno kvalitetnih priča i da na nekom konkursu za zbirku priča, uspem da izdam svoju knjigu priča. Iskreno se nadam da će mi se želja ispuniti.

Marijana.Lj.Jovanović,dipl.inž.el.