Home / Sve vijesti / Politika / Čubrilović razgovarao sa episkopom bihaćko-petrovačkim Sergijem

Čubrilović razgovarao sa episkopom bihaćko-petrovačkim Sergijem

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas sa episkopom bihaćko-petrovačkim, Sergijem o položaju crkve, naroda i ukupnom stanju u Eparhiji bihaćko-petrovačkoj, posebno o obnovi vjerskih objekata i pružanju pomoći povratničkim porodicama.

Predsjednik Čubrilović je izrazio spremnost da, u što je moguće kraćem vremenskom roku, posjeti Eparhiju bihaćko-petrovačku i, u skladu sa mogućnostima, podrži projekte koji omogućavaju povratak i ostanak Srba na svojim vijekovnim ognjištima, navedeno je iz kabineta Čubrilovića.

– Institucije i organi vlasti Republike Srpske uložiće dodatne napore kako bi obezbijedili neophodnu pomoć svima onima koji su se vratili da žive na područje Federacije Bosne i Hercegovine, posebno na prostoru koji obuhvata Eparhija bihaćko-petrovačka, gdje je zabilježen najveći broj Srba koji su se vratili na svoja ognjišta, rekao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjednik Čubrilović je izrazio nadu da će biti poboljšana i saradnja između Eperhije bihaćko-petrovačke i kantonalnih vlasti, kako bi se omogućila sva prava, uključujući i pitanje povratka imovine.

SRPSKA-DANAS