Home / Sve vijesti / Sport / “Dan D” u Londonu – Đoković i Federer na korak od spektakla

“Dan D” u Londonu – Đoković i Federer na korak od spektakla

Završni masters u Londonu došao je do polufinala, a na korak od novog međusobnog duela su Novak Đoković i Rodžer Federer.
Đoković je u prva tri meča grupne faze bio nestvarno dobar – Čilić, Zverev i Izner ne samo da mu nisu uzeli set, već mu nisu napravili ni brejk.
Sa druge strane Rodžer Federer je odigrao izuzetno loše u prvom duelu protiv Nišikorija, ali onda sa po 2-0 rutinski savladao Dominika Tima i Kevina Andersona.
Đoković se u polufinalu sastaje sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom koji mu je postao česta “mušterija” u poslednje vreme.
Novak je u prvom duelu sa Kevinom poražen davne 2008. na Mastersu u Majamiju, ali je zatim usledilo sedam uzastopnih pobeda Srbina, ne računajući na poraz koji je doživeo na egzibicionom turniru Lejver kup.
Anderson je na turnir u O2 areni došao u najboljoj formi, posle Novaka, i to je i pokazao u grupi “Lejton Hjuit”. Kevin je uništio i Tima i Nišikorija, obezbedio plasman u polufinale i zatim bez previše otpora izgubio od Federera.
Najbolji srpski sportista je, bez sumnje, veliki favorit u meču koji je na programu od 21.00 i sve sem njegovog trijumfa bi bilo veliko iznenađenje, a Andersonu, u koliko god dobroj formi on bio, bi bio uspeh i da osvoji set.
Novak traži priliku da u finalu dođe do svoje šeste titule na Završnim mastersima kojom bi se izjednačio sa Federerom po broju tih trofeja, s obzirom da je trenutno na cifri od pet.
U drugom polufinalu, od 15.00, sastaju se Rodžer Federer i Aleksander Zverev.