Home / Sve vijesti / Sport / Košarka / Đorđević: Bogdan, Nedović, Milutinov i Jokić lideri nove generacije

Đorđević: Bogdan, Nedović, Milutinov i Jokić lideri nove generacije

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević predviđa da će se smena sadašnje generacije desiti za četiri godine i istakao da je plan za to već spreman.
On je za magazin “Trener” otkrio i ko će biti predvodnici nove generacije, ali i na koga se još računa od mlađih igrača.
“Mislim da smo ovih godina planski radili i spremni smo za smenu generacija. Verovatno će ta smena definitivno nastupiti 2022”, konstatuje srpski selektor.
Đorđević je sa reprezentacijom u prethodne četiri godine osvojio tri srebrne medalje. Prvo u Madridu na Mundobasketu 2014, potom u Riju na Olimpijskim igrama 2016, a onda i na Evrobasketu 2017. Smatra da ova generacija ima još šta da ponudi.
“Prvo, jer je ova generacija dužna sebi, naglašavam sebi, da se bori za najsjajniju medalju. A to može da uradi na Evropskom prvenstvu 2021. i još jednom može da se pokaci na Olimpijskim igrama (2020). Naravno, i na Svetskom prvenstvu u Kini 2019, ako se plasiramo, treba da idemo na medalju”, napominje Đorđević.
Iako od OI u Riju nije učestvovao u reprezentativnim akcijama, Nikola Jokić se predviđa kao jedan od nosilaca te ekipe uz Bogdana Bogdanovića.
“Od te 2022. Bogdanović će verovatno biti jedan od lidera reprezentacije, uz Milutinova, Nedovića i Jokića. Oni će morati da nastave sa ovima mlađima i da ih kao iskusniji uključe da mogu da iznesu sledeći ciklus od otprilike četiri, pet godina”, smatra srpski selektor.
Srpska reprezentacija se sada bori u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje se sledeće godine igra u Kini i preostala su još dva “prozora” kvalfikacija početkom naredne godine.