Home / Društvo / Dodik: Deveti januar je sinonim za slobodu srpskog naroda

Dodik: Deveti januar je sinonim za slobodu srpskog naroda

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da je 9. januar sinonim za slobodu srpskog naroda, za koju su položeni životi.
“Ta sloboda je izgrađena na ruševinama bivše zemlje. Važno je da se danas okupimo oko 9. januara, jer se okupljamo oko slobode, našeg identiteta, svega što je važno za jedan narod”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, posle liturgije koju je služio patrijarh srpski Irinej.
On je naglasio da srpski narod gradi slobodu da bi razvijao sve svoje vrednosti – veru, kulturu, obrazovanje, sport, ekonomiju, lokalnu zajednicu i RS.
“Ponosan sam što branim Republiku Srpsku na svakom mestu i želim joj sve najbolje, kao i svakom pojedincu koji u njoj živi, bez obzira na veru i naciju”, istakao je Dodik.
Patrijarh Irinej izjavio je da se Srbi vraćaju veri i Bogu, što je dobar znak da će nadvladati sva iskušenja koja ih, kao i uvek, prate.
U obraćanju posle liturgije, koju je služio u Sabornom hramu Hrista Spasitelja, patrijarh Irinej je rekao da RS slavi svetog arhiđakona Stefana, prvomučenika koji je položio život za svog Gospoda.