Home / Sve vijesti / Politika / “Došli divlji i istjerali domaće”

“Došli divlji i istjerali domaće”

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović kaže da su iz DNS-a otišli jer su, kako navodi, došli divlji i istjerali domaće.

“Otišli smo jer su došli “divlji i istjerali domaće”. Molim vas, kakve sam ja to kontakte mogao da ostvarujem koji nisu u interesu DNS-a? Gdje su dokazi za to, osim rekla-kazala metoda. Šta sam to ja uradio na štetu DNS-a? Ništa, iako sam se od starta predizborne kampanje suočavao sa plaćenim novinskim tekstovima koji su trebali da me potpuno izbace iz trke za poslanika”, kaže u intervjuu portalu Vijesti Čubrilović.

I kako sam se, kaže, mogao osjećati kada sam saznao da te tekstove nisu naručivali i plaćali politički konkurenti, nego “pridošlice” u DNS!?

“Predsjednik stranke je to znao i ništa nije uradio da zaustavi hajku. A, da li je to bilo u interesu DNS-a? Naravno da nije. Ali nije njima bio važan interes DNS-a, oni koji imaju novac došli su u DNS po političku moć. Njihov cilj nije bio uspjeh DNS-a, nego ostvaranje ličnih interesa. Onaj ko im je smetao u tome bio sam ja, Spomenka i druga dva narodna poslanika u vrhu partije koji smo tražili da se stranka vrati svojim načelima i oslobodi tajkuna iz sjene i bogataša koji hoće da je privatizuju”, navodi Čubrilović.

Dodaje da je to sada već prošlost i da on i njegove pristalice idu svojim putem na onim principima na kojima su se okupili 2000. godine, a ne zato da dobiju neke funkcije.

“Osim nas četiri poslanika u parlamentu Srpske, u Demokratski savez trebalo bi uđe više od polovine odbornika DNS-a iz opština i gradova Republike Srpske, Demokratski savez već sada ima oko 40 opštinskih odbora koji su napustili DNS,  četiri od šest gradskih odbora ulaze u stranku. U novu političku organizacija ulazi više od pola članova dosadašnjeg Glavnog odbora DNS-a. Dakle, mi idemo svojim putem i pripremamo se za osnivačku skupštinu što nije nimalo lak posao i zaista nemamo više vremena da se bavimo DNS-om”, kaže Čubrilović.

BN TV