Home / Sve vijesti / Politika / Dragan Pajić (DNS Derventa): Potrebno je pomirenje Pavića i Čubrilovića, sa ciljem vraćanja jedinstva DNS-a

Dragan Pajić (DNS Derventa): Potrebno je pomirenje Pavića i Čubrilovića, sa ciljem vraćanja jedinstva DNS-a

Nakon turbulentnih momenata koji su se dešavali u prethodnim danima u Demokratskom narodnom savezu RS – DNS RS, naš portal je uzeo izjavu od  Dragana Pajića, člana DNS-a iz Dervente i bivšeg kandidata za narodnog poslanika, vezanu za aktuelna dešavanja u  DNS-u.

Dragan Pajić: Ovim putem pozivam na uspostavljanje ponovnog jedinsta DNS-a i prevazilaženje trenutnih političkih razlika izmeđuMarka Pavića i Nedeljka Čubrilovića, te je potrebno da opravdamo povjerenje i podršku od 100 hiljada birača, koji su podržali jedinstveni DNS vjerujući da je DNS stranka koja ujedinjuje našu RS i pruža stabilnost u funkcionisanju institucija Republike Srpske.

PosavinaInfo portal: Kako reagujete na najnovija dešavanja u DNS-u?

Ovo su dosta teški trenuci za našu stranku, koja doživljava jednu od najtežih kriza u svojoj istoriji. Nakon ostvarenog najboljeg izbornog rezultata od skoro 100 hiljada glasova i 12 poslanika u Skupštini RS i po prvi put i direktan mandat u Parlamentu BiH, došli smo u situaciju da je stranka duboko podijeljena i da je nestalo jedinstva u našoj stranci, što će se reflektovati na buduću našu snagu u Skupštini RS i Parlamentu BiH.

Ovim putem pozivam na uspostavljanje ponovnog jedinsta DNS-a i prevazilaženje trenutnih razlika između Marka Pavića i Nedeljka Čubrilovića te opravdanja povjerenja od 100 hiljada birača koji su podrzali jedinstveni DNS, vjerujući da je DNS stranka koja ujedinjuje našu RS i pruza stabilnost u funkcionisanju institucija.

Potrebno je još jednom “hladne glave” da se uspostavi dijalog između dva lidera, te da naš DNS nastupi jedinstveno u Skupštini RS i Parlamentu BiH.