Home / Sve vijesti / Sport / Fudbal / Drama u Rimu – Lacio slavio u 96, poklekao u 99. minutu

Drama u Rimu – Lacio slavio u 96, poklekao u 99. minutu

Fudbaleri Lacija i Sampdorije odigrali su nerešeno 2:2 u 15. kolu italijanske Serije A, u meču odigranom u Rimu.
Lacio je bio na pragu da i četvrti put zaredom u Seriji A odigra 1:1, jer je taj rezultat bio na snazi u 90. minutu, ali se do kraja meča desilo pravo “ludilo”.
Gosti iz Đenove su poveli u 21. minutu preko Kvaljarele, ali je od tog trenutka utakmice na terenu postojao samo jedan tim.
Lacio je napadao i napadao, međutim nije stvarao preterano velike prilike. Sampdorija je čuvala prednost, ali su ipak posustali. Strelac je bio Aćerbi u 79. minutu.
Domaćin je napadao, meč je bio produžen pet minuta, a zatim je sudija rešio da dosudi penal za Lacio u 96. minutu utakmice. Ćiro Imobile je stavio loptu na belu tačku i bio neumojiv, a gosti nisu bili zadovoljno i žalili su se na lošu sudijsku odluku.
Iako je prvobitno meč bio produžen pet minuta, sudija ga je dodatno produžio i na kraju se odigrao skoro 101 minut, a Sampdorija je nekako, u 99. minutu, uspela da dođe do gola preko Saponare i osvoji bod.
Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić na terenu je proveo svih 90 minuta, ali nije uspeo da ostvari značajniji učinak. On je svoju najbolju priliku imao u 86. minutu, kada je mogao do donese pobedu Laciju i postane heroj, ali je promašio gol udarcem glavom sa nekih 11 metara.