Home / Sve vijesti / Sport / Ostali sportovi / “Ipak je on četnik” – Splićani snimali, ali i pomogli Kralju

“Ipak je on četnik” – Splićani snimali, ali i pomogli Kralju

Građani Splita pomogli su golmanu Crvene zvezde Aleksandro Kralju da izađe iz mora nakon što su ga napali lokalni huligani.
Pored Kralja, napadnuti su i Dušan Vasić i Miloš Maksimović, međutim jedino je golman Zvezde skočio u more.
“Slobodna dalmacija” objavila je video snimak Kralja u moru i kako ga lokalno stanovništvo snima, ali i pomaže da izađe iz njega.
Bilo je i onih drugih koji nisu bili spremni da pruže ruku našem vaterpolisti, pa se tako na video snimku može čuti kako jedna devojka kaže: “On je četnik, ipak je on četnik”.
Zvezda se nalazila u Splitu gde je trebalo da odigra meč 16. kola Triglav regionalne lige, međutim meč je otkazan i vaterpolisti će se vratiti u Beograd.
Četvorica vaterpolista Crvene zvezde sedala su u kafiću na splitskoj Rivi kada ih je grupa huligana napala.
Oni su se potom dali u beg, a Kralj je pronašao spas tako što je skočio u more.
Prema rečima poznatog hrvatskog novinara Marija Juriča Kralj je po izlasku iz mora rekao: “Da nisam skočio u more ubili bi me”.
Splitska policija traga za petoricom napadača, a pored Kralja napadnuti su još Dušan Vasić i Miloš Maksimović.
Predsednik vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić je u izjavi Tanjugu rekao da je Kralj morao da ide u lokalnu policiju da da izjavu i da se oseća dobro, prema njegovim informacijama iz Hrvatske.
“Napadnuti su u kafiću na rivi, morao da skače u more Kralj, a ostala trojica su uspela da pobegnu. To je katastrofa, igrači su, a ne navijači. Sramota, šta bih drugo rekao”, rekao je Jelenić Tanjugu.
Direktor Vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević kaže da su igrači napadnuti u centru Splita metalnim šipkama, palicama i noževima.
Milojević je otkrio da Aleksandro Kralj, koji je skočio u more kako bi pobegao od napadača, ima vidljive posledice sa frakturom nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.
“Incident se dogodio u kafiću u centru, igrači su bili u civilnim jaknama, a ispod su imali majice kluba. Velika je razlika klupska obeležja, a ne navijačka. Najnormalnije su sedeli, konobar je prepoznao obeležja i obratio se Maksimoviću baš zbog toga. Oni su hteli da napuste objekat, a onda se pojavila grupa huligana sa šipkama, mislim noževima i palicama”, rekao je Milojević na vanrednoj konferenciji u prostorijama VSS.
Kako je naglasio, uprava kluba odlučila je da povuče ekipu i otkaže meč sa Mornarom zbog zabrinutosti za bezbednost.
“Igrači nisu još krenuli autobusom, čeka se da Kralj dođe iz policije i bolnice”, rekao je Milojević, dodavši da ga niko iz Mornara nije kontaktirao.