Home / Sve vijesti / Politika / Ivan Djakić: Žao mi je zbog objave fotografije za pravoslavni Božić

Ivan Djakić: Žao mi je zbog objave fotografije za pravoslavni Božić

Sin saborskog poslanika i lokalnog funkcionera HDZ Ivan Djakić izjavio je danas da mu je žao što je na na svom Fejsbuk profilu postavio fotografiju osobe s ustaškim obeležjima koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama, objavili su hrvatski mediji.
Djakić je to kazao novinarima ispred Županijskog suda u Bjelovaru gde je bio na ročištu zbog te objave od 7. januara u kojoj je napisao “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”.
“Meni je žao da se to dogodilo, ali svi greše. Da nisam to ja objavio, da je netko drugi objavio, ne biste vi ni digli prašinu, tako da eto”, rekao je Djakić koji je juče uhapšen.
Županijski sud u Bjelovaru odbio je danas predlog virovitičkog Opštinskog državnog tužilaštva za odredjivanje jednomesečnog pritvora Djakiću, a on je novinarima kazao da su mu odredjene mere javljanja u Viroviitici idućih petnaest dana.
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u sredu da je govor mržnje Ivana Djakića, sina saborskog poslanika i lokalnog funkcionera HDZ “nedopustivo i po zakonu kažnjivo” ponašanje.