Home / Sve vijesti / Magazin / Ljepota i Zdaravlje / Jutro posle: Koji je jedini pravi lek za mamurluk?

Jutro posle: Koji je jedini pravi lek za mamurluk?

Ne morate da popijete flašu žestokog pića da biste sutradan osećali posledice. Nekad su dovoljna i tri pića, zavisi od opšteg stanja organizma, raspoloženja, ishrane, godina…
Teška glava, slabost, malaksalost, nemiran stomak, suva usta – dobro je poznata cena ludog novogodišnjeg provoda koja stiže na naplatu sutradan.
Ako niste poslušali savete da jedete pre odlaska na novogodišnju žurku i da pijete umereno, sve su šanse da ste probudili mamurni.
Spavanje je najbolji lek i unošenje blagih čajeva i vitaminskih napitaka, savetuje doktorka Nada Macura.
Najgora posledica pijanstva je dehidracija. Zato vas boli glava i imate vrtoglavicu. Ako voda ne pomaže popijte napitak za sportiste sa elektrolitima ili sok.
Voće koje najbolje leči mamurluk su banane. A bilo koje sveže voće je u svakom slučaju dobra ideja. Pomoćiće da vratite energiju, nadoknadite vitamine i druge nutrijente, koje je telo potrošilo pokušavajući da se oslobodi toksina dok ste unosili alkohol.
Pošto verovatno ne možete da jedete, pokušajte bar sa tanjirom bistre supe. Ukoliko doručkujete bilo bi dobro da to budu jaja, a možete i da popijete lek protiv bolova ukoliko ne povraćate.
Dakle kad se probute mamurni, doručkujte i unesite dovoljno tečnosti, pa nazad u krevet. Odspavajte i kad se probudite, mamurluk će biti kao rukom odnesen.
Ako idete negde na “reprizu”, gledajte da ne reprizirate i mamurluk.