Home / Društvo / Kakvo nas vreme čeka za Novu godinu i Božić?

Kakvo nas vreme čeka za Novu godinu i Božić?

Ledeni dani sa temperaturama ispod nule zadržaće se do srede. Novo zahlađenje sa snegom očekuje se u poslednjoj nedelji decembra. Nova godina biće u plusu.
Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da će danas i sutra u Srbiji temperature biti ispod nule u svim krajevima Srbije, osim u Negotinu, gde će biti stepen ili dva iznad nule.
”U jutarnjim satima očekuje se slab i umeren mraz, snežni pokrivač se zadržava, a u noći između ponedeljka i utorka biće slabog snega, uglavnom u centralnim i južnim krajevima”, rekao je Todorović za Tanjug.
Todorović kaže da se od srede očekuje postepeno poboljšanje vremena. ”Jutro će biti maglovito i sa mrazom, a po podne sledi razvedravanje, dok će maksimalna temperatura u većini mesta dostići nulu ili stepen iznad nule”, navodi meteorolog.
Prema Todorovićevim rečima, od četvrtka se očekuje dalji porast temperature, a u Srbiji će biti uglavnom oblačno, mestimično sa slabom kišom i susnežicom, koja bi u pojedinim krajevima mogla da pređe u ledenu kišu.
Todorović navodi da se sledeće zahlađenje sa kišom i snegom može očekivati između 26. i 29.decembra.
”Još nije izvesno kolika bi to bila količina padavina i snega i koliko bi se dugo zadržao. Oko Nove godine ponovo će porasti temperatura, a ako bude padavina, to bi mogla da bude samo kiša”, kaže meteorolog.
Dodaje da se počektom januara očekuje ponovni pad temperature i hladniji period sa dosta snega, dok se ledeni dani prognoziraju između 7. i 17.januara.