Home / Društvo / Kfor potvrdio kretanje trupa po Kosovu: Radi se o redovnim vežbama

Kfor potvrdio kretanje trupa po Kosovu: Radi se o redovnim vežbama

Portparol Kfora Vićenco Graso potvrdio je “kretanje trupa Kfora danas i ranijih dana” na Kosovu, ali je naglasio da se radi o “normalnim vežbama”.
“Ovo su redovne vežbe. Naših nekoliko konvoja kreće se po teritoriji Kosova. Jedan od njih ide danas na sever Kosova. Juče je jedan išao u Prizren. Ništa nije alarmantno”, rekao je Graso, a saopštio Kfor.
Upitan da li ta vežba ima bilo kakve veze sa najavama Prištine da sutra formira vojsku Kosova, on je rekao da nema, ponovivši da je reč o jednoj od redovnih vežbi.
Portal KoSSev javlja da se trenutno ispred restorana “Boemi“ u Leposaviću nalazi veći broj vojnih vozila različite vrste – džipovi, kamioni sa belim kontejnerima, oklopna vozila, a na jednom vozilu je i bager. Tu su mađarske jedinice Kfora, za sada se vidi nekoliko desetina vojnika, od kojih su neki i u vozilima. KoSSev dodaje da je mirno i uobičajeno, i da se saobraćaj nesmetano odvija.
Inače Kfor je još krajem novembra najavio da će izvoditi vežbe širom Kosova i Metohije, između ostalog tako što će se “u narednim danima kretati glavnim putevima širom Kosova u sklopu vežbi koje sprovode u skladu sa mandatom propisanim Rezolucijom 1244“.
“Situacija je pod kontrolom i Kfor će nastaviti da štiti sve građane na Kosovu, kao što to činimo još od 1999”, saopštio je tada Kfor.