Home / Sve vijesti / Sport / Ostali sportovi / Klop digao glas protiv novog UEFA takmičenja

Klop digao glas protiv novog UEFA takmičenja

Zaživela je Liga Nacija, eksperimentalno UEFA takmičenje, koje se pokazuje kao pun pogodak za mnoge reprezentacije i navijače, međutim nisu baš svi saglasni sa tim utiskom.
Menadžer Liverpula Jirgen Klop najglasnije je do sada iskritikovao novo takmičenje pod okriljem Evropske fudbalske unije zbog činjenice da igrači nemaju dovoljno vremena za oporavak između klupskih i reprezentativnih obaveza.
– Da li želite operu svako veče ili na svaka dva meseca? – slikovitim uvodom kao aluziju na Ligu Nacija počeo je Klop svoje izlaganje na ovu temu.
– Volim velika takmičenja, ali u nekom trenutku treba postaviti granice. Liga Nacija je kao ideja dobar projekat, ali za drugi sport, ne za fudbal, jer tu nema prostora za tako nešto – rekao je nemački trener, pa opet slikovito pojasnio:
– Ne želite da vidite Entonija Džošuu (britanski bokser) kako se bori svako veče. To je nemoguće. U drugim sportovima postoji pauza, u američkom fudbalu je ona prava, duga, u košarci postoji Letnja liga… U fudbalu svi hoće velika takmičenja gde može da se ispadne iz Lige ili da se plasira u viši rang, da se igra za nešto. Volim i ja takmičenje, ali neko mora da razmišlja i o igračima, o tome kako će to uticati na njihov ritam.